TÓTH IMRE

Full text search

TÓTH IMRE
TÓTH IMRE, az önkormányzati bizottság kisebbségi véleményének ismertetője: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Az önkormányzati bizottság a vonatkozó jogszabályt tárgyalta, és 12 igen, 7 tartózkodás mellett egyetlen nem szavazat sem volt, mégis kisebbségi vélemény is kialakult. Miért? Nem azért, mert nem jó ez az előterjesztés, nem azért, mert nem időszerű ez az előterjesztés - úgy, ahogy dr. Vastagh Pál úr mondta -, hanem azért, mert nagyon is időszerű, sőt megkésett időben, hiszen emlékezzünk rá, hogy dr. Kovács Zoltán képviselőtársunk hónapokkal ezelőtt szóról szóra és betűről betűre ugyanezt a törvénytervezetet már benyújtotta, és sajnos respektje mégsem lehetett, vagyis nem kerülhetett tárgyalásra.
Ugyanakkor megállapítást nyert kisebbségi vélemények kifejtésénél, hogy a választójogi törvényhez egységesen ésszerű és szabad csak nyúlni, a csokorból szálanként kiszedni bizonyos elemeket veszélyes. Ebben az érvelésben merült fel többek között például a vállalkozó orvosok kérdésének ügye, vagyis hogy választhatóak legyenek majd október 20-án a helyhatósági választásokon, ez legalább ilyen fontos kérdés. Nem szabad elfelejteni, hogy önök, tisztelt kormányzó pártok, fölvetették ezt a kérdést, de nem tették tárgyalhatóvá. Kormányzati oldalról mi pedig tételesen benyújtottuk ezt, és önök nem szavazták meg. Nos, mi ez a keringő? - vetettük föl a kisebbségi véleményben. Mi ez az egyet előre, kettőt hátra lépés? Talán ezt nem lenne szabad követni.
Ezekre a szempontokra tekintettel fogalmazódott meg az imént említett 12 igen mellett a 7 tartózkodás. Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir