HEGYI GYULA

Full text search

HEGYI GYULA
HEGYI GYULA (MSZP): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Asszony! Igyekeztem az ön intelmének megfelelően viselkedni és nem reagálni Révész Máriusz képviselőtársam kétpercesére, de másodszor is visszatért olyan témához, amely egyáltalán nem szerepel a mai napirenden, hiszen ma a 2001. évi költségvetésről szóló zárszámadási törvényt vitatjuk és nem a főváros elmúlt tíz évének a tevékenységét.
De ha már szóba került, akkor kizárólag a költségvetési összefüggésekkel kapcsolatban szeretném elmondani, hogy mivel magam fővárosi listán megválasztott országgyűlési képviselőként mind a Horn-kormány, mind az Orbán-kormány ideje alatt aláírtam olyan módosító indítványt, amely azt célozta, hogy a nagyvárosi tömegközlekedés, a fővárosi tömegközlekedés támogatást kapjon a költségvetéstől, pontosan tudom, hogy ezt ’97-ben elfogadta az akkori Országgyűlés, a kormánypárti többség, és így többek között a BKV és a vidéki tömegközlekedési vállalatok is támogatást kaptak. Ugyanezért itt, ebben a Házban két évvel ezelőtt érveltem késő éjszakai vitákban, és az önök kormánya, ön is, tisztelt képviselő úr, leszavazta azt a módosító indítványt, amelynek következtében a fővárosi tömegközlekedés támogatást kapott volna. Nem beszélek arról, hogy a metróberuházás egyáltalán nem indult meg.
Ha tehát fővárosi vagy általában nagyvárosi dolgokról beszélünk, akkor sajnos a tömegközlekedés támogatását az önök kormánya és személy szerint ön, képviselő úr tette lehetetlenné. Számomra különösen megdöbbentő volt, amikor Szeged akkori polgármestere országgyűlési képviselőként nemmel szavazott arra a módosító indítványomra, hogy többek között Szeged városa is kapjon a tömegközlekedés támogatásához költségvetési összeget. Ez a valóság, tisztelt képviselő úr! Ha már szóba hozta, azzal kell szembesülni, hogy önök tették lehetetlenné négy éven át a környezetbarát városi tömegközlekedés támogatását.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir