KELLER LÁSZLÓ

Full text search

KELLER LÁSZLÓ
KELLER LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen. Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Akkor nyomtam meg a gombot, amikor még Varga Mihály képviselő úr megszólalására kívántam reagálni. Most is maradok ennél a témánál, és majd később Őry Csaba megszólalására nyilván egy kétpercesben reagálni szeretnék.
Aki végighallgatta Varga Mihály volt pénzügyminiszter úr húszperces megszólalását, arra a következtetésre juthatott, hogy egyrészt magyarázkodik a volt pénzügyminiszter, másrészt sikerpropagandát folytat, harmadrészt pedig támadást indított, méghozzá megalapozatlan támadást indított a jelenlegi kormány gazdaságpolitikájával szemben. Amit még meg kell állapítanom az ő hozzászólása kapcsán, hogy expénzügyminiszterhez méltatlan személyeskedésbe torkollott a húszperces megszólalása. Azért volt számomra különösen ellentmondásos az ő megszólalása, mert ahogy hallhattuk Veres János költségvetési bizottsági alelnök úrtól, bizony ő a költségvetési bizottsági ülésen nem támogatta a jelenlegi zárszámadást, amelynek tulajdonképpen ő volt a legfőbb vezénylője, és oly nagy sikerpropagandát fejtett ki itt a Házban is. Azokra a felvetésekre, amelyeket ő elmondott a húszperces expozéban, nem lehet két percben reagálni, ezért jelzem már most, hogy tételesen a cáfolatokra vissza fogok térni.
Még egy dologra szeretném felhívni a figyelmet. Többször elhangzott, hogy ez a távozó kormány utolsó elszámolása, utolsó teljes éve a távozó kormánynak. Még egyszer sajnos szembesülni kell a Fidesz-kisgazda-kormánnyal, nevezetesen a 2002. év első féléves tevékenységét még górcső alá kell venni, mindenkinek fölhívom a figyelmét, mert nem akármit tett az elmúlt fél évben negatív értelemben a távozó kormány. Ez még sorra kerül majd jövőre.
Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir