BÁNKI ERIK

Full text search

BÁNKI ERIK
BÁNKI ERIK (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselőtársaim! Azt hiszem, Zuschlag János képviselő úr elég veszélyes vizekre evezett, amikor megkérdőjelezte azokat a sportfejlesztéseket, amelyek az elmúlt négy évben megtörténtek Magyarországon. Ha a képviselő úr járta a vidéket, akkor láthatta, hogy soha ennyi tornaterem nem épült, nem került felújításra. Ilyen volumenű csarnokfelújítások, sportcsarnoképítések és felújítások csak az első ciklusban, az Antall-kormány idején történtek, 1990 és ’94 között. Tehát ha a képviselő úr visszagondolna - bár nem biztos, hogy a fiatal kora ezt lehetővé teszi - a ’94-98 közötti időszakra, és megnézné, hogy hasonló beruházásokra mennyi pénzt fordított a kormány, akkor, azt hiszem, elcsodálkozna, mert az ön pártja által vezetett kormány annak idején ezt nem gondolta stratégiai kérdésnek.
(19.00)
Nem gondolta azt, hogy az utánpótlás-nevelés alapbázisát azok az általános iskolák és azok a nevelő sportegyesületek adják, ahol egyáltalán lehetőséget kell a gyerekek számára biztosítani ahhoz, hogy a sportolás a kedvelt időtöltésükké váljon. Tehát azt hiszem, hogy ez egyáltalán nem egy megalapozott kifogás.
Azt gondolom, hogy ez a hozzáállás nem meglepő a Magyar Szocialista Párttól, hiszen ha megnézzük a Budapest Sportcsarnok esetét, itt az ISM kapcsán több ügyben büntetőjogi felelősség kérdését vetették fel az elmúlt időszakban (Keller László: Így van!), bírálják a minisztérium működését, ugyanakkor az elért eredményekkel pedig önök próbálnak, hogy úgy mondjam, népszerűséget szerezni, hiszen a Budapest Sportcsarnok kapcsán éppen itt egy szép, színes kiadvány, amelyben a jelenlegi kormány a saját dicsőségét próbálja learatni egy korábbi beruházás kapcsán, amelynek az átadása várhatóan a közeljövőben meg fog történni. (Keller László: Mikor?)
Azt gondolom, hogy ellentmondásos ez a felvetés a Magyar Szocialista Párt képviselői részéről, és jónak tartanám azt, ha elismernék azokat a kormányzati eredményeket a zárszámadás kapcsán, amelyek valósak, és amelyeket dicséret kell hogy illessen.
Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir