VINCZE LÁSZLÓ

Full text search

VINCZE LÁSZLÓ
VINCZE LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Folytatva államtitkár úr eszmefuttatását, valóban ez a tendencia látszik, hiszen a közigazgatási államtitkár a kamara embere. Ma kaptam egyébként egy számomra nagyon furcsa levelet. A kérdésfeltevés az volt, hogy fogja-e bővíteni a falugazdász-hálózatot a tisztelt tárca. Ennek az utolsó mondatai úgy szólnak, hogy a jövőt illetően az Agrárkamara kebelébe fogják majd vonni a falugazdász-hálózatot. Ez le van írva, meg tudom mutatni, fönn a táskámban van a papír, ha valakit érdekel. Ez is annak a logikai sornak a következősége, amit önök itt tudatosan fölépítenek.
(18.40)
Tudom azt, hogy annak idején az agárkamarai választások kapcsán ment a tudatos kiszorítósdi, a családi gazdálkodókat onnan egyenesen kiszorították, nem is hagyták igazából, mert nem hívták meg ezekre a különböző gyűlésekre, még ha akartak se tudtak volna kamarai tagok lenni. (Jauernik István és Keller László közbeszól.)
A másik dolog a kamarai díjak fizetésével kapcsolatosan… - így van, Keller képviselő úr, legalább annyira ismerem a helyzetet, mint egy pesti államtitkár a vidék vonatkozásában. Lehet, hogy butaságot mondok most, elnézést, visszavonom, nem akarok megbántani senkit úgy, mint ön az előző kollégáját. (Keller László: 2001, zárszámadás! - Göndör István: Ez melyik költségvetés?)
Tehát gyakorlatilag erről van szó. Azért is költségvetés valóban, mert nem mindegy, hogy ezt a pénzt esetleg másra is lehetett volna úgy használni, hogy a vidéken élő gazdatársadalom nagy többsége juthasson ehhez. Lehetett volna valami arányosítást, hogy ennyit esetleg a nagyüzemre (Moraj az MSZP soraiban.), ennyit a kistermelői részre, de nem 15 százalékot meg 10-et, könyörgöm (Közbeszólás az MSZP soraiból: Annyi van, ember!), amit most szánnak.
Mi az, hogy annyi van? (Közbeszólás az MSZP soraiból: Annyi a hitel!) Hát 60 milliárdból annyi jut. Akkor mondjuk azt, hogy az éves hitelt kell kezelni (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), és nem visszamenőleg száz évre, amit most ez a helyzet teremt önök által. (Az elnök ismét csenget.)
Köszönöm a figyelmet. (Szórványos taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir