DR. ŐRY CSABA

Full text search

DR. ŐRY CSABA
DR. ŐRY CSABA, a foglalkoztatási és munkaügyi bizottság kisebbségi véleményének ismertetője: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Mielőtt belekezdenék a kisebbségi véleménybe, a jegyzőkönyv kedvéért kérem azt a megjegyzésemet vagy kifogásomat rögzíteni, hogy a bizottsági véleménynél illik, célszerű, sőt a Házszabály előírja azt, hogy a bizottsági ülésen elhangzottakat ismertessük. Úgy gondolom, ellenőrizhető a jegyzőkönyvből, itt van nálam a szó szerinti jegyzőkönyv, ha valakit érdekel: a többségi vélemény előadója messze túlterjeszkedett azokon, amik elhangzottak a bizottság ülésén. Azt gondolom, hogy ez nem megengedhető.
A magam részéről, bár szándékomban áll majd a későbbiekben elmondani részletesebben az álláspontomat is, most kizárólag a bizottsági kisebbségi vélemény ismertetésére korlátozom a mondandómat, ez pedig a következő.
Elismerve azt, hogy a Pedagógusok Szakszervezete által indított népi kezdeményezésnek fontos sarokpontjai, így az 50 ezer forintos minimálbér A1-es kategóriával történő megfelelése és a diplomás minimálbér F1-hez történő rendelése megtörtént, azt fogalmaztuk meg kisebbségi véleményként, hogy ez csak részben teljesült, mert a végzett munka mennyiségéhez és minőségéhez is illeszkedő bérezés tekintetében nem vagyunk abban a helyzetben, hogy eldöntsük, hogy megvalósult vagy sem a népi kezdeményezéssel érintett cél. Hiszen hogy ez az 50 ezer forint 50 ezer forint-e, úgy, hogy ez ígértetett, ez ügyben viták vannak. Ugye, szocialista módra 50 ezer forint, azaz 37 500 forint nettóban… (Dr. Kökény Mihály: Negyvenhárom!) 43 ezer - az sem 50. (Dr. Kökény Mihály: Nem mindegy azért!) Ugyanígy nem ismerjük még - azóta már megismertük, de a bizottsági ülés idején nem ismertük még - az adóváltozásokra, az adóra vonatkozó szabályok változására irányuló elképzeléseket, mint ahogy máig nem ismerjük még a következő évi költségvetési számokat.
Nem pontosan idézte a többségi vélemény képviselője Árok Antal úrnak, a Pedagógusok Szakszervezete képviselőjének az álláspontját, ő szó szerint úgy fogalmazott, hogy tulajdonképpen erre az évre teljesítette a népi kezdeményezésben foglaltakat, és maga is jelezte, hogy további intézkedéseket vár el. Tehát nem tudunk egyetérteni azzal - és ez volt a kisebbségi vélemény -, hogy teljes mértékben teljesült; valamint jeleztük, hogy nem érezzük magunkat olyan helyzetben, hogy minősítéseket fogalmazzunk meg a teljesülés tekintetében, hiszen fontos információknak, költségvetésre és adókra vonatkozó konkrét számok, tervek előterjesztésének hiányában vagyunk. Ezért javasoltuk, hogy ezt a vitát tulajdonképpen akkor kellene befejezni, amikor ezeket az információkat megkaptuk a kormánytól.
Köszönöm a szót, elnök úr; lényegében ez hangzott el a bizottság ülésén.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir