DR. JÓZSA ISTVÁN

Full text search

DR. JÓZSA ISTVÁN
DR. JÓZSA ISTVÁN (MSZP): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőház! Én úgy gondolom, hogy az ellenzék részéről történt hozzászólások mind helyénvalóak és jogosak; különösen azok lettek voltak két-három évvel ezelőtt. Turi-Kovács képviselő úr szépen kifejtette, hogy akkor van értelme egy ilyen határidőnek, ha a kormányzat forrásokat rendel a teljesítéséhez - miért nem tetszettek a forrásokat mellérendelni?
’97-ben, illetve ’99-ben született ez a törvény. Jelen helyzetben ez az előterjesztés egy kényszer szülte határidő-módosítás, és nem azért került rá sor, mert a jelenlegi kormányzat ezt így különösebben jónak tartja, hanem azért, mert máskülönben a települési önkormányzatok hátrányba kerülnek. Nem azok kerülnek hátrányba, tisztelt képviselő úr, akik már rendelkeznek ilyen szabályozási tervekkel, illetve helyi építési szabályzattal, mert azok igenis előre tudnak lépni a területfejlesztésben. Tehát amelyek kiküzdötték a maguk erejéből vagy pályázati összegeket felhasználva, illetve a legtöbb esetben magántőke bevonásával, azok igenis előnyben vannak. Itt most pont arról van szó, hogy korábban a költségvetés nem biztosított erre támogatást, hogy ezek a szabályozási tervek - amelyek, legyünk őszinték: fejlesztési tervek - elkészüljenek.
Tehát én úgy gondolom, a Ház akkor jár el helyesen, ha ezt a kényszer szülte határidő-módosítást elfogadja, és - több hozzászólóval egyetértve - lehetőséget biztosít a települési önkormányzatoknak arra, hogy a saját fejlődésüket biztosító helyi építési szabályzatokat és szabályozási terveket jó szakmai színvonalon elkészítsék.
Köszönöm. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir