DR. CSILLAG ISTVÁN

Full text search

DR. CSILLAG ISTVÁN
DR. CSILLAG ISTVÁN gazdasági és közlekedési miniszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Biztosan ön is tudja, hogy nem néhány év, hanem jó néhány évtized eredménye az, amit látunk nap mint nap, nemcsak a Balaton-felvidéken. Ezen az állapoton változtatni meglehetősen hosszú évek erőfeszítései és költségvetési forrásai alapján lehet. Ebben az időszakban, ami előttünk áll, elsősorban azokra az útvonalakra koncentráljuk az erőforrásainkat - egyébként a Balaton-felvidék is ezzel egy részében közös -, amely a törzshálózati hálózatba tartozik, tehát amelyek az Európai Unió fő útvonalával közösek.
Annak ellenére, hogy a Balaton-felvidéknek nem minden egyes állomását érinti vagy jelenti ez a törzshálózat, a MÁV Rt. a saját forrásaiból, illetőleg a Közlekedési Minisztérium előirányzataiból az elmúlt három év során három állomásnak a teljes felújítását hajtotta végre Kenesén, Tapolcán, Balatonalmádiban, s ezt nyilván folytatni is fogjuk.
Szeretném még hozzátenni, hogy nyilván nemcsak a virágágyások jelentik az utazóközönség kényelmének a szolgálatát - legfeljebb mellékhelyiségek hiányában mondhatjuk ezt el -, hanem elsősorban az, hogy milyen közlekedés valósul meg. Arról szeretném tájékoztatni, hogy a jövő évtől új, német gyártmányú Siemens motorvonatok állnak pontosan ezen az útvonalon szolgálatba, ami azért valamelyest segíti ezt a kibontakozást. Menetrendi változtatásokkal is szolgáljuk az utazóközönség igényeit, hiszen a MÁV menetrendje azt tartalmazza, hogy az eddigi három pár gyors- és négy pár sebesvonat mellett további öt pár sebesvonatot és jövőre még egy gyorsvonatot indít ezen az útvonalon, hogy ezzel segítse a vonatok zsúfoltságának a csökkentését.
Elkészültek a villamosítás tanulmánytervei. Megpróbálunk uniós forrásokkal dolgozni, hogy ez megvalósulhasson. Van egy pályaudvar-rekonstrukciós programja a MÁV-nak, amely nyilván ki fog terjedni, ha nem is minden északi parti állomásra, de föl fogja ölelni a következő öt évben legalább kettőnek-háromnak a felújítását. A forrásaink ennyit tesznek lehetővé.
Kérem, a válaszomat fogadja el.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir