CSIZMÁR GÁBOR

Full text search

CSIZMÁR GÁBOR
CSIZMÁR GÁBOR foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi minisztériumi államtitkár: (A mikrofonja nem működik - Göndör István: Vélhetően rossz helyen kapcsolták be. - Közbeszólás az MSZP soraiból: Két gombot kell nyomni. - A mikrofonja működik.) Köszönöm szépen.
Elnök úr, köszönöm a szót. Tisztelt Országgyűlés! Balsai és Sümeghy képviselő urak néhány megjegyzésére szeretnék reagálni. Balsai frakcióvezető úrnak ajánlom, hogy olvassa el a bizottsági ülés jegyzőkönyvét rendesen, mert akkor nem csúsztatna a hozzászólásában, nem csúsztatná össze a kérdéseket a véleményekkel.
Ugyanis én a bizottsági ülésen Sümeghy képviselő úr azon kérdésére, hogy a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztériumnak van-e apparátusa, azt válaszoltam, hogy az előző kormány sikeresen szétverte ezt az apparátust, de azt is elmondtam, hogy létezik apparátusa. Talán mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy az elmúlt két hét során olyan nagyságrendű előterjesztések kerültek önök elé is például, mint a Kjt. módosítása az 50 százalékos béremelésre vagy az egész érdekegyeztetés újraindítása.
Ami az adott törvényt illeti, a kormánynak ez esetben nincs egyeztetési kötelezettsége. Képviselő úr, ezt ön is olyan jól tudja, mint én, mégis megtette, és ezt ön is ugyanolyan jól tudja, mint én, mint ahogy mind a munkavállalói, mind a munkaadói oldal összes képviselőjével egyeztettük a kormányzati álláspontot, mielőtt nyilatkoztunk volna. Úgyhogy nem kell félrevezetni sem a nyilvánosságot, sem az Országgyűlést a tekintetben, hogy lezajlott-e ilyen egyeztetés. Igenis zajlott, pedig nem volt a kormánynak kötelezettsége e tekintetben. Ezt a miniszter úr egyébként tíz perccel ezelőtt el is mondta.
A harmadik dolog: Balsai képviselő úr azt mondja, hogy itt egy nagy volumenű módosításról van szó. Azt javasolnám, hogy nézze meg a munka törvénykönyvét. Kétszázhat paragrafusról szól a törvénykönyv, itt mindössze tizennégyről, és összesen nyolc ügyet érint a munka törvénykönyvében. Ha az ön arányérzékében ez nagy, akkor ez persze szubjektív megítélés, de úgy gondolom, hogy ez nem nagy.
Befejezésül pedig: nehezen lehet méltányolni azt a lendületet, amikor az előző kormány érdekegyeztetéséről ilyen pozitívan szólnak az urak. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi a felszólalási idő leteltét.) Azt javaslom, hogy az Európai Unió éves országjelentését olvasgassák, és legyenek mértéktartóbbak. (Közbeszólás az MSZP soraiból: Így van!)
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir