DEVÁNSZKINÉ DR. MOLNÁR KATALIN

Full text search

DEVÁNSZKINÉ DR. MOLNÁR KATALIN
DEVÁNSZKINÉ DR. MOLNÁR KATALIN (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Kedves Képviselő Asszony! Szeretném jelezni, hogy én is polgármester vagyok. Igaz, egy fővárosi kerületi polgármester, de még soha nem érdeklődött senki az iránt nálam, hogy vajon milyen tapasztalataim vannak a közhasznú munkavégzésről.
Szeretném jelezni, hogy a kerületem 80 ezres lakosságú, és Budapest szívétől oly messze vagyunk, hogy igazából nálunk a vidéki jellegű munkanélküliségi ráták az irányadóak. Tessék elképzelni, tisztelt képviselőtársaim, hogy a kerületi önkormányzat javára 58 közhasznú munkavégzési hely van biztosítva a jelen helyzetben. Ehhez kapjuk meg azt a bizonyos 70 százalékos támogatást, és ebből kellene megoldanunk a munkanélküliség kezelését.
Ugye, mindannyian tudjuk, mit jelent ez? Ez azt jelenti, hogy esélyünk sincs arra, hogy munkát kínáljunk segély helyett.
(17.50)
Tehát marad a csökkentett mértékű segély, amely egyébként megalázó, és egyébként tényleg kis összegű.
Arról már ne is beszéljünk, tisztelt hölgyeim és uraim, hogy ennek az alapnak a kimerülése közismert; valahogy sikerült kimeríteni már június hónapra. Lehet, hogy júliusra még lesz benne pénz, de nem tudom, hogy mi lesz az elkövetkezendő időben.
De én úgy érzékeltem, hogy most a munka törvénykönyve módosításáról beszélünk, éppen ezért kérem tisztelt képviselőtársaimat, hogy térjünk vissza az eredeti témánkhoz, és ha hozzászólunk, akkor a munka törvénykönyve módosításához tegyük meg a javaslatainkat, hiszen ez a téma egy másik téma, és sokkal hosszabb időt igényelne a megvitatása.
Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps az MSZP és az SZDSZ soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir