DR. ŐRY CSABA

Full text search

DR. ŐRY CSABA
DR. ŐRY CSABA (Fidesz): Köszönöm szépen a szót. Elnök Úr! Néhány mondatban pusztán a tények kedvéért kénytelen vagyok visszatérni a társadalmi párbeszédre és ennek az elmúlt években folytatott gyakorlatára.
Nincs igaza Béki Gabriella képviselő asszonynak, amikor azt mondja, hogy olyasfajta érdekegyeztetés volt, ahová meghívták, ahol meghallgatták, aztán utána a hallottaktól függetlenül folyt az egyeztetés. Konkrétan a munka törvénykönyve esetében az első szakmai megbeszélések és egyeztetések akkor kezdődtek, amikor még egyetlen sor nem került leírásra. Az ötleteit, a gondolatait, a javaslatait mindenki odahozhatta volna, majd nagyon komoly hosszú, másfél éves egyeztetés volt, és már konszenzus közeli állapot volt, amikor a munkáltatók és a szakszervezetek képviselői lényegében megállapodtak, a munkavállalók szóvivője ezt el is mondta, majd hirtelen politikai indulatból, politikai okból az egyik szakszervezet képviselője, nevezetesen Sándor László, volt MSZOSZ-elnök közölte, hogy márpedig az ő számukra ez elfogadhatatlan. Mondom, a közös szóvivő már megállapodás közeli állapotban volt, és ez el is hangzott. Tehát ez valódi egyeztetés volt.
Még egy tárgyi tévedésre hadd hívjam fel a figyelmét: a szakszervezeti órákkal kapcsolatos szabályt nem a munka törvénykönyvének az előző módosítása érintette, hanem Nagy Sándor képviselőtársunk 1995-ös javaslata alapján csökkent annak a mértéke. Ezt az igazság kedvéért nem árt hozzátenni.
Filló képviselő úrnak csak annyit mondanék, hogy most nem érdemes belemenni általános vitában, finom szakmai részletekbe. Szabályozástechnikai probléma ez, hogy azt mondjuk-e ki, hogy mikor nem lehet dolgozni, vagy azt mondjuk ki, hogy mikor lehet dolgozni. A végeredmény nagyon világosan és egyértelműen szabályozza azt, hogy mikor szabad, és mikor nem szabad.
Tessék szíves elolvasni a munka törvénykönyvét, és látni fogja, hogy itt más szabályozástechnikai módon, de pontosan ugyanaz van kimondva, a heti két pihenőnap biztosított a jelenlegi szabályozás szerint is.
Köszönöm szépen a szót.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir