DR. ŐRY CSABA

Full text search

DR. ŐRY CSABA
DR. ŐRY CSABA (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Lehet, hogy sok kérdésben nem értünk egyet, de azért azt gondolom, nem szükségszerű az, hogy elrugaszkodjunk a tényektől. Európai Unió-ellenességgel vagy európainorma-ellenességgel vádolni azt a törvényt - az előbb volt szó egy ilyen párbeszédünkben Csizmár Gáborral, hogy mi is szerepel azokban az országjelentésekben -, speciel ezekben az országjelentésekben ezt a munka törvénykönyvét, amit 2001-ben szavazott meg a parlament, megdicsérték. Nem kritikával illették, hanem megdicsérték. Visszakereshető ez is, meg lehet nézni.
Egyébként abban egyetértünk - és ha erről beszélnénk, akkor az egy egészen más vita lenne -, hogy Magyarországon ma a munkavállalók nagyon sok esetben igen kiszolgáltatott helyzetben vannak. A problémánk csak az, hogy ez a törvényjavaslat semmilyen értelemben nem a munkavállalók helyzetét hivatott javítani. Ez elsősorban a szakszervezeti apparatcsikok, bürokraták kiváltságainak a törvénybe iktatását jelenti. Az egy csúsztatás, hogy ha a szakszervezeti bürokraták jobb helyzetben vannak, akkor majd jobb lesz a munkavállalóknak. Vagy jobb lesz, vagy nem lesz jobb; az elmúlt tíz évben elég sok és elég ellentmondásos tapasztalatot szerezhettünk ebben az ügyben. Azt a törvényt munkavállaló-ellenesnek nevezni, amely a fiatal munkavállalók fokozott védelméről szólt; amely a diszkrimináció tilalmát vezette be; amely a férfi és női munka egyenlőségének az elvét mondta ki; amely az egyenlő munkáért egyenlő bér elvét mondta ki, megint csak azt mondom, hogy ez csúsztatás, önök csak arra emlékeznek, amire emlékezni akarnak, annak érdekében, hogy egy politikai véleményt képviselhessenek.
Olcsó munkabérek: szeretném megkérdezni a képviselő asszonyt, vajon ki tett javaslatot arra, hogy emeljük a minimálbéreket. Ki indította el ezt a folyamatot, ha nem az előző kormány? (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) Vajon ez a munkavállalók érdeke ellen volt-e? Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir