ÉKES JÓZSEF

Full text search

ÉKES JÓZSEF
ÉKES JÓZSEF (MDF): Köszönöm, elnök úr, a szót. Tisztelt Államtitkár Úr! Talán az emlékezetbe egy kis hiba csúszott, hiszen az országjelentések tulajdonképpen a fejezeti tárgyalások után kezdődtek el az Unió részéről. A '94-98 közötti időszakból tulajdonképpen csak '98-at kell érteni, hiszen az első országjelentés onnantól fogva él az Unió részéről.
A másik dolog pedig: furcsának tartom, hogy a munka törvénykönyvének módosításával kapcsolatban elsődleges szempont a szakszervezetek helyzetének stabilizálása. Szeretném önöket emlékeztetni, hogy az elmúlt időszakban a munka törvénykönyve módosításánál Herényi Károllyal közösen közel 30 módosító indítványunk volt benn. Talán érdemes lenne a munkatörvény módosításával kapcsolatosan talán azokra a kérdéskörökre koncentrálni elsődlegesen, mint a melegüzemi pótlék, veszélyességi pótlék, a vasárnap valóban legyen vasárnap. A mi módosító indítványunkban is ez szerepelt annak idején.
Visszautasítok minden olyan vádat, ami az MDF-frakcióval és Balsai úrral szemben megfogalmazódott. (Szocialista képviselőkhöz:) Ezen lehet mosolyogni, hiszen az előbb a képviselőtársainak egészen komolyan mást mondott, hogy nem érdemes rájuk figyelni, mert nem értenek hozzá. Magam is közel 30 évet töltöttem fizikai munkával, olyan területen, ami aránylag veszélyesnek számít.
Tehát ezekben a kérdésekben kellene elsősorban módosítani, és nem szakszervezeti jogokat megfogalmazni a munka törvénykönyve kapcsán. Köszönöm figyelmüket. (Taps az MDF soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir