FARKAS IMRE

Full text search

FARKAS IMRE
FARKAS IMRE (MSZP): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Bernáth Ildikó! Itt egy összegzést mondott végeredményben, és említette a "segély helyett munkát" kifejezést, amit én akkor is nagyon irigyeltem, amikor ezt önök megfogalmazták. Ezért nagyon is emlékszem rá, hogy ezt akkor fogalmazták meg, amikor önök a munkanélküli-ellátásokat faragták meg erőteljesen itt az Országgyűlésben. Ez akkor volt, amikor csökkentették a munkanélküli-ellátás időtartamát, amikor törölték a jövedelempótló támogatást, amikor bevezettek egy szociális segélyezési rendszert, amikor csökkent a közmunka mennyisége; amikor mindennek a hatására végeredményben összezavarták azokat, akik a munkanélküli-ellátást kezelték, önkormányzatokat és a különböző hivatalokat, és mindezeknek az eredményeként csökkentették a segély összegét is, mert míg a jövedelempótló támogatás a minimálnyugdíj 80 százaléka volt, önök ennek hatására erre a segélyre csak 70 százalékot fizettek.
(17.40)
Sajnos az igazolódott be, hogy nagyon sokszor nem tudtak munkát biztosítani, az viszont bekövetkezett, hogy kevesebb segélyt fizettek az embereknek, mint azelőtt. Úgy gondolom, tudnunk kell, hogy ezek a gondolatok annak jegyében fogalmazódtak meg, amit ön elmondott, hogy "segély helyett munkát".
Nem biztos, hogy mi tudunk ilyen hangzatos kifejezéseket mondani, de reméljük, hogy mindezeket az intézményeket és lépéseket, amelyeket önök akkor megtettek, korrigálni tudjuk majd. (Dr. Avarkeszi Dezső: Helyes! - Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir