BALOGH LÁSZLÓ

Full text search

BALOGH LÁSZLÓ
BALOGH LÁSZLÓ (MDF): Szinte minden területen folyik az egészpályás letámadás. A látványos politikai tisztogatás egyelőre várat magára a közmédiánál. Igaz, törvényes úton ezt nem is lehet megtenni. A pesti kormány a nyílt politikai ütközés helyett a kevésbé látványos anyagi megtorlás módszerét választotta, amikor a közmédia kiéheztetése mellett döntött. Úgy tűnik, a működőképesség megbénítása a bevételek elzárása útján fog végbemenni.
Enyhén szólva aggályosnak tűnik az előfizetési díjak eltörlésének kompenzálási módja is. Félreértés ne essék, nem az előfizetési díjak eltörlése ellen van kifogásunk, hanem azt tartjuk megengedhetetlennek, hogy a továbbiakban kizárólag a kormány jóindulatán múljon, hogy mennyi pénzt juttat a televízióknak és a rádiónak, mert ezzel a közmédia függetlensége kerül veszélybe.
A legnagyobb csapást a Magyar Televízióra az előző kormány kezességvállalásának felmondása jelenti, mivel az előnyös feltételekkel felvett hitelekkel a módosított médiatörvény hatálybalépéséig - melyben remélhetőleg garantálhatjuk a megfelelő finanszírozást is - a nemzeti közszolgálati televízió továbbélése biztosított lenne. A kormányhatározat visszavonása viszont anyagilag teljesen lehetetlen helyzetbe hozza a Televíziót és a Rádiót, veszélyeztetve a közszolgálati műsorokat.
Az ostromlott várat ilyen intézkedésekkel is be lehet venni, de kérdéses, hogy a totális tájékoztatási monopólium megszerzése beilleszthető-e egy Európai Unióba tartó ország kormányának eszköztárába.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir