PÜSKI ANDRÁS

Full text search

PÜSKI ANDRÁS
PÜSKI ANDRÁS (MDF): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Nemzetközileg elfogadott definíció szerint bennfentes kereskedést végez az a személy, aki intézményeivel, esetleg bankjával vagy cégével kapcsolatos, zárt, bizalmi körben hozzáférhető információt saját haszonszerzésre használ fel. Rendes helyeken, így Magyarországon is a bennfentes üzletelőt a törvények több évre rendelik büntetni.
Azt kérdezem a miniszter úrtól, hogy bennfentes kereskedést végzett-e az, aki a saját cége által nyújtott hitelen saját cége részvényeit féláron vette meg a piacon, majd ugyanazon részvényeket saját cégének többszörös áron adta el, miközben a cég első számú vezetője s a céggel kapcsolatos teljes információk birtokosa volt, beleértve azt is, hogy küszöbön áll a cég privatizációja, ami a részvények árát felettébb felértékeli, míg azok a részvényesek, akik féláron a részvényeket eladták, nem rendelkeztek ezzel a kulcsinformációval. A cég első emberének saját cégénél hitelt szerezni sem jelent különösebb problémát.
Kérdezem tehát a tisztelt miniszter urat, hogy ilyen cselekedet bennfentes kereskedésnek számít-e, és ha igen, mennyi büntetést rendel a törvény a magyar büntető kódex szerint. Várom megtisztelő válaszát. (Taps az ellenzék soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir