DR. LAMPERTH MÓNIKA

Full text search

DR. LAMPERTH MÓNIKA
DR. LAMPERTH MÓNIKA belügyminiszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! A hazai és nemzetközi védett vezetők személyes biztonságának szavatolása kitüntetetten fontos kérdés. A Köztársasági Őrezred parancsnokának a pozíciója ilyen kitüntetett feladat, és a mindenkori belügyminiszternek gondosan mérlegelnie kell azt, hogy ez egy olyan feltétlen bizalmat igénylő pozíció, amelybe azt a személyt szükséges kinevezni, aki élvezi a feltétlen bizalmat.
A képviselő urat valószínűleg cserben hagyta a memóriája, mert amikor az előző kormány hivatalba lépett 1998-ban - szeretném önt emlékeztetni erre -, a belügyminiszter első személyzeti intézkedései között az egyik volt a Köztársasági Őrezred akkori vezetőjének leváltása és a szervezet élére új vezető kinevezése, egyébként hasonló megfontolásból.
Szeretném a képviselő urat tájékoztatni arról is, hogy amit a bizottsági ülésen elmondtam a személyi változásokkal és a felkészült közigazgatási szakemberek további munkájával kapcsolatban, azt továbbra is érvényesnek tartom. Ennek egyik bizonyítéka és jó példája az, hogy amikor az első miniszteri intézkedéseim között javaslatot tettem a Belügyminisztérium új közigazgatási államtitkárára, egy köztiszteletben álló, felkészült szakemberre - egyébként minden miniszternek természetes joga, hogy kiválassza az általa legalkalmasabbnak tartott személyt -, akkor egyúttal kezdeményeztem azt is, hogy Felkai Lászlót, az önök kormánya alatt közigazgatási államtitkári tisztséget betöltő személyt, akit kiváló közigazgatási szakembernek tartok, a miniszterelnök úr helyezze át a Fővárosi Közigazgatási Hivatal élére, ahol önök hagyták, hogy demoralizált viszonyok alakuljanak ki és Grespik László ténykedjen, tevékenykedjen és szétrúgja a közigazgatást. (Zaj. - Gyürk András: Tessék a tárgyra térni!) Azt gondolom, ez a döntés is azt mutatja, hogy... (Rogán Antal: Nem ez volt a kérdés! - Gyürk András: Letelt az idő!) Megértem önöket, hogy ezt nem szeretik végighallgatni, majd az egyperces válaszomban befejezem. (Taps a kormánypárti oldalon.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir