DR. LAMPERTH MÓNIKA

Full text search

DR. LAMPERTH MÓNIKA
DR. LAMPERTH MÓNIKA belügyminiszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Mint az ismeretes, az Alkotmánybíróság az Országgyűlést arra kötelezte, hogy a fővárosi önkormányzat és a kerületek közötti forrásmegosztásról jogalkotási kötelezettsége keretében 2002. december 31-éig hozzon döntést.
Miután ez kétharmados törvénymódosítást igényel, ezért az országgyűlési vitát megelőzően, illetve az országgyűlési tárgyalás során is többször került sor négypárti egyeztetésre. Ez egy nagyon konstruktív egyeztetés volt, hiszen olyan módosító indítványt sikerült megfogalmazni az Országgyűlésben, illetve a bizottságokban, amit konszenzussal tudott a négy parlamenti párt elfogadni.
Én szeretném valamennyi képviselőtársamnak és valamennyi párt képviselőinek megköszönni ezt a konstruktív együttműködést és magatartást, aminek eredményeképpen most kétharmados többséggel tudunk döntést hozni ebben a nagyon fontos törvénymódosításban. Az ellenzéki képviselőknek a köszönetemet az együttműködésért írásban fogom elküldeni, sajnálom, hogy ők ezt nem hallgathatták meg, hiszen nincsenek jelen az Országgyűlésben.
Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Országgyűlés! Kérem, hogy a módosításokat és a törvénymódosítást szíveskedjenek elfogadni. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir