ELNÖK (Mandur László)

Full text search

ELNÖK (Mandur László)
ELNÖK (Mandur László): Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a Magyar Köztársaság alkotmányáról szóló 1949. évi XX. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat záróvitája és zárószavazása. Az előterjesztést T/1270. számon, az egységes javaslatot pedig T/1270/57. számon kapták kézhez.
Tisztelt Országgyűlés! Mivel az egységes javaslathoz módosító javaslat érkezett, így záróvitára is sor kerül. Indítványozom, hogy a benyújtott módosító javaslatokat összevontan tárgyaljuk meg a záróvitában. Aki a javaslattal egyetért, kérem, kézfelemeléssel szavazzon! (Szavazás.) Köszönöm szépen.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés látható többsége a javaslatot elfogadta.
Megnyitom a záróvitát a T/1270/57. számú ajánlás 1., 2. és 3. pontjaira. Megkérdezem, kíván-e valaki fölszólalni. (Senki sem jelentkezik.) Úgy látom, hogy nem.
Megkérdezem Bárándy Péter igazságügy-miniszter urat, hogy kíván-e felszólalni. (Dr. Bárándy Péter jelzi, hogy nem kíván szólni.) Nem. Köszönöm szépen.
Tisztelt Országgyűlés! Most a határozathozatal következik. Felhívom a figyelmüket, hogy miután a módosító javaslatok mindegyike rendelkezés elhagyására irányul, vagyis azt kezdeményezik, hogy ne módosuljon a hatályos alaptörvény, ezek elfogadásához egyszerű többség is elegendő.
Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e Mátrai Márta módosító javaslatait az ajánlás 1., 2., 3. pontjai szerint, amelyeket az alkotmányügyi bizottság támogat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatokat 346 igen szavazattal, 20 nem ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Most a zárószavazás következik. Felhívom a figyelmüket, hogy a törvényjavaslat elfogadásához az országgyűlési képviselők kétharmadának, azaz 257 képviselőnek az igen szavazata szükséges.
Megkérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a Magyar Köztársaság alkotmányáról szóló 1949. évi XX. törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot az egységes javaslat módosított szövege szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - Taps a kormánypárti padsorokban.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 361 igen szavazattal, 4 nem ellenében, tartózkodás nélkül a törvényjavaslatot a módosított egységes javaslat szerint elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Az előterjesztő indítványozta, hogy kerüljön sor az elfogadott törvény sürgős kihirdetésére. A Házszabály 108. § (2) bekezdése alapján az Országgyűlés felkérheti az Országgyűlés elnökét, hogy a köztársasági elnöktől a törvény sürgős kihirdetését kérje. A felkérésről az Országgyűlés vita nélkül határoz.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, felkéri-e az Országgyűlés elnökét, hogy a köztársasági elnöktől a törvény sürgős kihirdetését kérje. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 366 igen szavazattal, 1 nem ellenében, tartózkodás nélkül felkérte az Országgyűlés elnökét, hogy a köztársasági elnöktől kérje a sürgős kihirdetést.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir