ELNÖK (dr. Szili Katalin)

Full text search

ELNÖK (dr. Szili Katalin)
ELNÖK (dr. Szili Katalin): Köszönöm szépen, jegyző úr.
Tisztelt Képviselőtársaim! A Házszabály értelmében a határozathozatal előtt képviselőcsoportonként legfeljebb egy képviselő felszólalhat. Megkérdezem képviselőtársaimat, illetőleg a képviselőcsoportokat, hogy kívánnak-e ezzel a lehetőséggel élni. (Senki sem jelentkezik.) Nem, így határozathozatal következik. Felhívom képviselőtársaim figyelmét, hogy a Házszabálytól történő eltéréshez a jelen lévő képviselők négyötödének szavazata szükséges.
Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, hogy a jegyző által imént ismertetett javaslatomnak megfelelően eltér-e a Házszabálytól. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 168 igen szavazattal, 179 nem ellenében, 6 tartózkodás mellett a Házszabálytól történő eltérést nem fogadta el.
Tisztelt Képviselőtársaim! A Házszabályban foglalt jogköröm alapján a Házszabály 140. §-ának megfelelően javaslatot terjesztettem elő Házszabálytól való eltérésre H/1691/4. számon. (Folyamatos zaj.)
Tisztelt Képviselőtársaim! Szeretném tájékoztatni önöket, hogy rendkívül nehéz ilyen zajban folytatni a munkánkat.
Ebben kezdeményeztem, hogy az Országgyűlés az afganisztáni Nemzetközi Biztonsági Közreműködő Erők műveleteiben történő magyar katonai közreműködésről szóló H/1691. számú országgyűlési határozati javaslat tárgyalása és döntéshozatala során úgy térjen el a Házszabálytól, hogy a határozati javaslat külön döntés nélkül sürgősséggel kerüljön napirendre, együttes, azaz összevont általános és részletes vitára kerüljön sor, a módosító javaslatokról történő szavazásra és a zárószavazásra pedig módosító javaslatok elfogadása esetén is ugyanazon az ülésnapon, 2002. december 17-én, azaz kedden kerüljön sor.
Tisztelt Képviselőtársaim! Megkérdezem a képviselőcsoportokat, hogy kívánnak-e élni felszólalási lehetőségükkel. (Senki sem jelentkezik.) Nem, így határozathozatal következik.
Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, hogy a H/1691/4. számú javaslatomnak megfelelően eltér-e a Házszabálytól. Kérem, szavazzanak a minősített többség szabályai szerint! (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 194 igen szavazattal, 160 nem ellenében, tartózkodás nélkül a Házszabálytól történő eltérést nem fogadta el.
Tisztelt Országgyűlés! A házbizottság a Házszabály 23. §-ának n) pontjában foglalt jogköre alapján, a Házszabály 140. §-ának megfelelően javaslatot terjesztett elő a Házszabálytól való eltérésre H/1810/1. számon.
Felkérem Vincze László jegyző urat, ismertesse az indítványt. Jegyző úr!

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir