SZALAY GÁBOR

Full text search

SZALAY GÁBOR
SZALAY GÁBOR gazdasági és közlekedési minisztériumi államtitkár: Tisztelt Képviselő Úr! Az országos logisztikai központok hálózatának létesítéséről 1998-ban elfogadott koncepció 10 térséget határozott meg 13, országos jelentőségű logisztikai szolgáltató központtal.
(13.00)
A tervezett központok a helsinki korridorokhoz kapcsolódva, illetve azok közelében helyezkednek el. Mindegyike alapvetően vasúti és közúti kapcsolatra épül, de Győr, Csepel, Nagytétény, Baja, Szeged és esetleg Almásfüzitő közvetlen kikötői kapcsolattal is rendelkezik, illetve rendelkezik majd. A megvalósuló fejlesztések közül kiemelkedő a Budapesti Intermodális Logisztikai Központ, rövidített nevén a BILK, amelynek októberi alapkőletétele óta építik a terminál-pályaudvar, illetve kombi- és logisztikai terminál részét, mely központnak a jövő évi költségvetésben a mai délután megszavazásra kerülő módon közel 1 milliárd vagy éppen 1 milliárd forint költségvetési támogatás jut részéül.
A 2003 decemberében várható üzembe helyezésével a Budapesti Intermodális Logisztikai Központ Kelet-Közép-európa logisztikai fordítókorongjaként fogja szolgálni hazánk és a környező országok korszerű áruforgalmát. Az utóbbi években megépült a székesfehérvári kombiterminál és az első raktárbázis, a soproni GYSEV teljes körű kombiterminál, és épül logisztikai szolgáltató központ, továbbá bővítés alatt van a debreceni komplett logisztikai bázis. Szegeden és Szolnokon ez évben megvalósul a meglévő logisztikai és kombikapacitások hasznosítására több pólusú számítógéppel működtetett virtuális logisztikai rendszer.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir