DR. POLT PÉTER

Full text search

DR. POLT PÉTER
DR. POLT PÉTER legfőbb ügyész: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Országgyűlés! Képviselő Úr! A képviselő úr interpellációjában szereplő kérdésekre a következő választ adom.
1. A Magyar Fejlesztési Bank Rt.-nél és ezzel összefüggésben több gazdasági társaságnál, így a Defend Kft.-nél végzett vizsgálata alapján a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal elnöke 2002. december 5-én vagyon elleni bűncselekmények és okirathamisítás alapos gyanúja miatt feljelentést tett. A feljelentésben szerepel, hogy a Defend Kft. által vállalt egyes munkálatokat a First VIP Security Kft. végezte el, az a cég - és erre kitér a feljelentés is -, amelynek üzletrészét újsághírek szerint időközben egy harkovi és egy magyar hajléktalan személy szerezte meg. Az Országos Rendőr-főkapitányság a feljelentés ügyében feljelentés-kiegészítést rendelt el.
A Millenáris Kht. ügyeivel kapcsolatban vagyon elleni bűncselekmények alapos gyanúja miatt az Országos Rendőr-főkapitányság Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága 2002. július 25-én nyomozást rendelt el. A képviselő úr interpellációját az iratokhoz történő csatolás és értékelés végett a nyomozóhatóságnak megküldtem.
2. A képviselő úr említést tesz a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozó főosztályán folyamatban volt Joszip Tot, Kaya Ibrahim, Schlecht Csaba nevével fémjelzett ügyekről. 2002. július 11-én az Országgyűlés alkotmány- és igazságügyi bizottsága előtt részletes dokumentumokkal és érvekkel alátámasztottan kifejtettem az ügyészség, illetve saját álláspontomat ezekkel az ügyekkel kapcsolatban.
(11.20)
3. Biztosíthatom a képviselő urat, hogy a törvényes keretek között az ügyészség mindent megtesz azért, hogy feladatait a lehető legteljesebb mértékben elláthassa. Ez vonatkozik a képviselő úr által említett ügyekre ugyanúgy, mint minden más ügyre.
Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir