SZABÓ LAJOS

Full text search

SZABÓ LAJOS
SZABÓ LAJOS (MSZP): Tisztelt Képviselőtársaim! Azt hiszem, hogy a bizottsági vitákban ezek az aggályok felmerültek, megtárgyalásra kerültek, de olyan vélemény nem hangzott el, amely a törvényjavaslat visszavonását kezdeményezte volna, ezért úgy gondoltuk, ez lehet egy olyan törvény, amely valóban négypárti egyetértéssel kerül megszavazásra. Úgy érzem, fontos azt hangsúlyozni, hogy az e tárgyban tavaly elfogadott törvényben meghatározott követelmények nem változtak, pusztán pontosításra kerültek a jogalkalmazás megkönnyítése érdekében, és továbbra is megfelelnek az európai uniós irányelveknek, valamint tartalmazzák a pénzmosás elleni akciócsoport ajánlásait.
Teljesen természetes, hogy új problémákat is felvet ez a törvény, hiszen új személyeket von be a törvény hatálya alá, így a már említett adótanácsadókat, könyvelőket, ingatlanügynököket, nagy értékű ingóságokkal kereskedőket, kaszinókat, ügyvédeket, közjegyzőket. Ezekkel kibővíti a személyi hatályt, és ez valóban felveti azokat a problémákat, amelyekről Hankó Faragó Miklós államtitkár úr is beszélt, de ezt a módosító indítványok kapcsán kezelni lehet.
Úgy érzem, hogy ez a fajta törvényi megfogalmazás, amely benyújtásra került, az irányelv adaptálásával megfelel az uniós normáknak, valamint a pénzmosás elleni akciócsoport ajánlásainak, és a fő cél az volt, hogy ehhez igazítsuk hozzá a törvényt. Természetesen módokban lehet változtatni, és erre való lesz majd a részletes vita, de úgy érzem, ez a törvény azt az elvet is követi, hogy úgy feleljünk meg, hogy a minimális terheket rójuk azokra, akikre a kötelezettségeket aláírjuk.
És én is szeretném kérni MDF-es képviselőtársaimat, hogy a vita további részében arról beszéljünk, hogyan lehet jobbá tenni a (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) törvényt, hogyan lehet megfelelni azoknak az elvárásoknak, amelyeknek meg kívánunk felelni.
Köszönöm figyelmüket.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir