DR. KIS ZOLTÁN

Full text search

DR. KIS ZOLTÁN
DR. KIS ZOLTÁN környezetvédelmi és vízügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Az ön által előadott ügy már kétéves múltra tekinthet vissza. Ennek az építkezésnek az előzménye, illetve hogy egyáltalán szerencsés-e ilyen bevásárlóközpontot sűrűn lakott területen építeni, bizony, komoly társadalmi vitákra adnak okot, és azt gondolom, mi ketten egy oldalon állunk ennek megítélésében.
A jogszabályi feltételek azonban arra, hogy az előzetes környezeti hatástanulmány vizsgálatra kerülhessen, nem voltak meg, egy olyan kormányrendelet alapján, amelynek a felülvizsgálata most a minisztériumban elkezdődött, és reméljük, hogy ez sikerre is vezet. Ugyanis nem szerencsés megkülönböztetni úgy tevékenységi köröket, hogy egy légtérben vagy külön légtérben, egyazon tevékenységet vagy különböző tevékenységet folytat; azt gondoljuk, hogy a zaj- és a levegőterhelés független attól, hogy a légtér tízezer négyzetméter alatti vagy fölötti, vagy a tevékenység bonyolított vagy egyszerűsített tevékenységet jelent-e.
Az ideiglenes használatbavételi engedély a jelzett épületnél kiadásra került, a zaj- és a levegőszennyezési vizsgálatot azonban el fogjuk végeztetni a végleges engedély kiadása előtt, függetlenül attól, hogy ez mennyiben jogszabályi kötelezettség vagy sem. És amit ön említett, az ott lakóknak az ingatlanjaiban keletkező esetleges károk, illetve értékcsökkenés vonatkozásában a miniszter asszony felvette a kapcsolatot a gazdasági miniszterrel, és kérte, hogy a gazdasági miniszter egy vizsgálatot rendeljen el ennek tételes igazolása, illetve a tárgyiasulás és az értékcsökkenés tételes megállapítása vonatkozásában.
Kérem, szíveskedjen a válaszomat tudomásul venni. Köszönöm, elnök úr. (Taps.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir