DR. LAMPERTH MÓNIKA

Full text search

DR. LAMPERTH MÓNIKA
DR. LAMPERTH MÓNIKA belügyminiszter: Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Miniszterelnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Talán nem véletlen, hogy a napirend előtti hozzászólásokban a frakcióvezető asszony és a frakcióvezető-helyettes asszony is az adventről, a karácsonyról, a készülésről, a készülődésről, a várakozásról beszélt, s mindketten fontosnak tartották kiemelni azt, hogy ilyenkor talán valamennyiünknek nagyobb igénye van az odafigyelésre, nagyobb igénye van arra, hogy meglássuk más baját, problémáját; és nagyobb igény van arra, hogy megértéssel, türelemmel és szeretettel fogadjuk ezeknek a problémáknak a megoldását.
Nagyobb igény van valamennyiünkben arra, hogy segítséget, támogatást nyújtsunk, hogy empátiát mutassunk, és nekem meggyőződésem: különös jelentősége van annak, hogy ezek a szavak itt, az Országgyűlés ez évi utolsó ülésén is elhangzanak. Különös jelentősége van, hiszen valamennyien tapasztaljuk a mindennapokban, hogy annak, ami itt, az ország Házában történik, kisugárzó hatása van az ország egészére. Ha itt megegyezés, közös együttműködés látszik az ország, Magyarország lakói érdekében, a közös jövő, a közös célok érdekében, ennek pozitív, jó, kisugárzó hatása van az egész országra, az egész társadalomra. Ha ebben a Házban az egymásnak feszülés és a gyűlölet légköre vagy gyűlölködés légköre uralkodik, ennek igenis rossz, negatív kisugárzása és hatása van az egész országra.
Fontos tehát, hogy egy nappal karácsony előtt, egy nappal a szenteste eljövetele előtt felelősséggel beszéljünk ezekről a dolgokról, hiszen az Országgyűlésnek, a politikusoknak nagyobb felelőssége van ebben, hiszen több a lehetőségünk is tenni azon embertársaink érdekében, akik segítségre szorulnak, akik támogatást, segítséget várnak a kormánytól, a jogalkotóktól.
Tisztelt Országgyűlés! Nekem meggyőződésem, hogy az advent hangulata (Az elnök megkocogtatja a csengőt.), a várakozás hívő embernek és nem hívőnek egyaránt fontos az életében. Én ebben a felfogásban, ebben a hangvételben, amilyenben elhangzottak az Országgyűlés napirend előtti felszólalásai, engedjék meg, hogy a kormány reagálásaként, a kormány nevében valamennyiüknek áldott, békés karácsonyt és boldog új esztendőt kívánjak! (Taps.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir