DR. MEDGYESSY PÉTER

Full text search

DR. MEDGYESSY PÉTER
DR. MEDGYESSY PÉTER miniszterelnök: Köszönöm a szót... (Zaj. - Az elnök csenget.) Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! A véleményem ismert; elmondtam, a Terror Háza Múzeum professzionális munka, szükséges, hasznos munka. Elmondtam: felemás munka; felemás abban az értelemben, hogy hiányzik belőle egy része annak a terrornak, amit az emberiség történelme az elmúlt évtizedekben végigélt. (Németh Zsolt: Melyik része?) Ez nem jelenti azt, hogy ne kapja meg a szükséges támogatást.
Azért mentem el, mert úgy gondolom, hogy minden tisztességes magyar polgár - jobboldali vagy baloldali - ellenzi a terrort és a diktatúrát. Ebből következően senki nem sajátíthatja ki magának azt, hogy ezt a múzeumot támogatja vagy nem támogatja. Ezért szavaztam a parlament döntése során úgy, hogy ne csoportosítsunk át. Miután sajnos ezt az ellenzék távollétével megakadályozta… (Élénk felzúdulás az ellenzéki padsorokban. - Zaj. - Az elnök csenget.) Kérem szépen, uraim, hölgyeim, itt kellett volna lenni! (Taps az MSZP soraiból.) Téved az, aki úgy gondolja, hogy a parlament ellenzék nélkül is jól működik. Látják, látják, nem működik jól!
Ezzel együtt, tisztelt képviselő úr, úgy döntöttem, hogy a kormány első ülésén, jövő év januárjában dönteni fog a Terror Házának támogatásáról úgy, hogy a tartalékból erre a célra felhasználni fog. Azért teszem ezt, mert úgy gondolom… (Közbeszólások a Fidesz soraiból.) Megengedik, hogy befejezzem, uraim?! (Zaj. - Az elnök csenget.) Azért teszem ezt, mert az a véleményem, igenis szükség van arra, hogy az emberek megismerjék az ebben a múzeumban lévő tényeket, és azt gondolom, helyes dolog az, ha ez a múzeum tovább működik. Nem válasz a problémákra az, ha valaki azt mondja, hogy ezért bezárjuk a múzeumot. Nem kell bezárni, meg fogja kapni a szükséges támogatást.
Köszönöm (Taps a kormánypárti padsorokból. - Szórványos taps az MDF soraiból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir