DR. KÖKÉNY MIHÁLY

Full text search

DR. KÖKÉNY MIHÁLY
DR. KÖKÉNY MIHÁLY egészségügyi, szociális és családügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót. Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Mielőtt válaszolnék a kérdésére, engedje meg, hogy megjegyezzem, hogy a Fidesz-Magyar Polgári Párt képviselőit érdekes módon mindig ellenzékben foglalkoztatja a doppingolás történetének felderítése, és amikor jobboldali koalíció kormányozza az országot, akkor ezt a kérdést többnyire nem szokták firtatni. Ezt csak a tények kedvéért megjegyzem. (Szijjártó Péter: Most vagyok itt először.)
Ami a kérdéseit illeti: egyrészt szeretném önnek elmondani, hogy ez az ülés 1982-ben egyáltalán nem volt titkos, arról készült egy emlékeztető, amely megjelent annak idején, 1985-ben vagy '86-ban a Mozgó Világ című folyóirat egyik számában. Tehát hogy ott ki mit mondott, pontosan visszaidézhető és követhető, tehát egyáltalán nem volt titkos ez az ülés.
A szakmai kollégium egyébként ott a doppingolás korlátaival foglalkozott; különben nem volt hatás- és feladatköre a teljesítményfokozás nem megengedett módszereinek a legalizálása.
Másodszor: szeretném önnek azt mondani, nem először fordul az elő, hogy egy tíz évvel ezelőtti hosszabb nyilatkozatom egyetlen mondatát kiemelik a szövegkörnyezetéből és azt idézgetik. Ez a válaszom a második kérdésre.
Másrészt pedig szeretném önnek elmondani, de elolvashatja abban a bizonyos emlékeztetőben is, hogy én ezen a tanácskozáson a minisztérium munkatársaként a szteroidalkalmazás kockázataira hívtam fel a figyelmet, és az álláspontomat mindig is következetesen képviseltem, nem csak ott, nem csak akkor.
Ami a különböző vizsgálatokat illeti: hadd mondjam el önnek, hogy azért más bejelentések is érkeztek a minisztériumhoz, és 2000-ben Gógl Árpád miniszter úr írta meg (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) a bejelentőnek, hogy semmiféle ok-okozati összefüggés az anabolikus szteroidok alkalmazása és az esetleges egészségkárosodások között tudományos szinten nem bizonyított, tisztelt képviselő úr.
Köszönöm a figyelmet. (Taps az MSZP soraiból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir