DR. GÉMESI GYÖRGY

Full text search

DR. GÉMESI GYÖRGY
DR. GÉMESI GYÖRGY (MDF): Sajnálom, hogy ebben nem fogunk tudni egyetérteni, tekintettel arra, hogy van felelősség is a világon, tisztelt képviselőtársam. Márpedig azért a hagyományokkal rendelkező, a magyar kultúra értékeit és részét képező magyar olimpiai mozgalom, annak fenntartása, továbbéltetése - különösen akkor, ha tulajdonképpen az olimpiai mozgalom az, amelyik az egész média és a szponzori világ legnagyobb figyelmét váltja ki, mindamellett, hogy Magyarországon igen komoly eredményeket tett le az elmúlt időszakban, nem kis munka kapcsán - nem a Szabadidősport Szövetség elnökének döntése, nem a Fogyatékosok Szövetségének a döntése, nem a Paralimpiai Bizottság elnökének a döntésétől kell hogy függjön, hanem föl kell vállalnia az államnak azt, hogy milyen formában, milyen szerepet vállal ebben a finanszírozásban.
És ha ezt nem tudja fölvállalni az állam - lehet azt is mondani, hogy nem vállalja föl, jelenleg abba az irányba hatunk, hogy nem vállalja föl -, akkor tudomásul kell venni, hogy ezt a szektort a magyar állam, a magyar sportkormányzat leírja. Mert ne áltassuk magunkat, képviselőtársam: a magyar élsport ki van vérezve. Ma 10, maximum 12 olyan sportág van, amelyik világversenyen pontot tud szerezni, és ez köszönhető az edzőknek, a sportolóknak azért, mert elkötelezettek, és mindenféle különösebb egyéni érdek nélkül a presztízs és a nemzeti érzés az, ami hajtja őket, hogy jobb és jobb eredményeket érjenek el - akkor ezt tulajdonképpen leírjuk.
(0.10)
Ha nézzük az eredményességet, évek óta bizony szűkül a mozgástér. Márpedig ehhez forrásokra van szükség. Ez egy kulturális érték, ez egy örökség, ebbe pénzt kell tennie a magyar államnak. Nem teheti meg azt, hogy kitegye egy olyan vitának, amelyben ezen kívül körülbelül még 600 más érdek jelenik meg, és majd ők meg fognak egyezni - mintegy bedobva a gyeplőt - arról, hogy hogyan fogják majd finanszírozni a magyar élsportot, és amitől elvárja egyébként a magyar társadalom, a magyar adófizető majd egyébként Athénban jövő év augusztusában, hogy aranyérmeket hozzon, érmeket hozzon, és jól szórakoztassa és gazdagítsa a magyar embereket.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir