DR. GÉMESI GYÖRGY

Full text search

DR. GÉMESI GYÖRGY
DR. GÉMESI GYÖRGY (MDF): Köszönöm szépen, elnök úr. A 144. módosító javaslat, amit többen jegyzünk, a nemzeti sporttanáccsal foglalkozik, és vissza kell térnünk a kérdésre, tekintettel arra, hogy Arató képviselőtársunk nagyon nagy optimizmussal beszélt az ismeretlen testületről, felállítása előtt - illetve a munkája ismeretlen, feladatokat adunk, és nyilván a munkája ismeretlen. Én elhiszem azt, képviselőtársam, hogy optimista, és nagyon szép reményeket fűz ennek a testületnek azon munkája elé, hogy a sport mindenkié, a sport egységes s a többi. A magyar sportban többen évtizedeket húztak le olyanok, akik élsportban dolgoztak, és olyanok is, akik a diáksportban dolgoztak, olyanok is, akik más területen az egészséges testneveléssel foglalkoztak.
Azt gondolom, ha van egy jól működő rendszer, és van egy jól működő finanszírozási rendszer, amely az elmúlt időszakban a korábbi törvény kapcsán egyre célirányosabban helyezte el a megfelelő forrásokat a megfelelő szervezetek, illetve egyesületek és szövetségek felé, akkor nem értem, a mai napig sem értem egyébként, hogy mi indokolja azt, hogy egy ilyen ernyőszervezetbe betéve minden egyes érdeket megjelenítő... - és itt nagyon szeretném hangsúlyozni, érdeket megjelenítő, mert ha kevés a pénz, akkor az érdekek fognak dominálni a döntések meghozatalában. Ez egyébként teljesen normális és logikus következtetés.
Mi indokolja azt, hogy különböző felelősséggel bíró, különböző felkészültséggel bíró, különböző érdekeket képviselő emberek döntsenek a magyar sport stratégiai kérdéseiről? Megítélésem szerint a sportstratégiát annak kell eldönteni, akit arra a feladatra küldtek és választottak, vagy annak a testületnek. Semmi akadálya nincs, és a módosító javaslatunk is azzal foglalkozik, hogy ez a nemzeti sporttanács legyen a miniszter, a mindenkori sportminiszter tanácsadó testülete. Adhat tanácsot stratégiai kérdésekben, felkészítheti a minisztert, megjelenhetnek az érdekek, de a döntést nem lehet átadni. Nem lehet átadni, mert nagyobb kárt tudunk okozni ezzel, mint amilyen hasznot azzal, hogy megítélésem szerint áldemokratikusan, a gyeplőt bedobva döntenek majd ebben a grémiumban.
A másik, ehhez a fejezethez tartozó módosító javaslat, amiről szeretnék még szólni, nem más, mint a 160-as módosító, ami nagyon érdekes felvetéseket indukál bennem. Szó szerint arról van szó, hogy az eddigiek során az a pénz és az a bevétel, ami a Wesselényi Alapítványhoz került, nevezetesen a sorsolás és szerencsejátékok játékadójának 12 százaléka, a bukmékeri rendszerű fogadások játékadójának 50 százaléka, valamint a sportfogadás, totó játékadója a minisztérium költségvetési fejezetében legyen megtervezve, és majd egy külön jogszabály szerint kerül ez a forrás valamilyen formában felosztásra.
Ez a pénz nem kevés pénz. Nem tudjuk, hogy pontosan mennyi, megítélésem szerint milliárdos nagyságrend.
(0.30)
Megítélésem szerint ez a pénzeszköz a miniszter úr saját döntése alapján lesz felosztva. Akkor hogy vagyunk az egycsatornás finanszírozással? Mert feltehetően sportra kívánja a miniszter úr ezt a pénzt költeni. Miért nem lehet akkor valóban azt a rendszert megvalósítani, amiről beszéltünk, és ami egyébként valóban közelít az egycsatornás finanszírozáshoz, hogy egyik szövetséghez az egyik sportágrendszer, a másikhoz a másik sportágrendszer tartozik, és megkapják a működésükhöz és a feladatukhoz, az állami feladatukhoz... - a Magyar Olimpiai Bizottság állami feladatokat lát el, állami feladatokat, benne van. Ahhoz a feladatellátáshoz, mint az önkormányzatok is az oktatáshoz, megkapják a pénzt. A Magyar Olimpiai Bizottság a feladathoz, amit odatesznek, meg kell kapja a pénzt. És ne az egyik, vagy a másik, vagy a harmadik érdek döntsön erről.
És mi van ezzel a pénzzel, ami egyébként, mondom még egyszer, megítélésem szerint milliárdos nagyságrendű, különösen akkor, ha ilyen sokáig nincsen ötös találat, amiből meg kell tervezni, és valamilyen formában a minisztérium költekezésének egyik fő forrása lehet? Megítélésem szerint, ha külön jogszabály rendelkezik róla, akkor ez miniszteri keret lesz. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir