PICHLER IMRE

Full text search

PICHLER IMRE
PICHLER IMRE (MDF): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Azt hiszem, nem fogok újat mondani, ha arra emlékeztetem a képviselőtársaimat, hogy az utóbbi időben egyre többet olvashatunk arról, és nem közvetlenül az elmúlt hetekre gondolok, hanem évekre visszamenőleg is, hogy a gyermekeink egészségi állapota tulajdonképpen évről évre rosszabb mutatókkal rendelkezik.
Miért állítom ezt? Most már a honvédségre nem is akarok hivatkozni, hiszen lassan már nem kell bevonulni katonának, mert nem lesz, aki bevonuljon katonának, hiszen az a kevés fiatal, aki alkalmas lenne, az is valamilyen úton-módon megússza a katonai szolgálatot. Testnevelő tanárok is el tudják mondani, elmondják, hogy egyszerűen azokat a felméréseket, amelyeket el kell végezni középiskolás szinten tanév elején és tanév végén, ezeknek a feladatoknak, követelményeknek egyszerűen nem tudnak eleget tenni.
Tudjuk, hogy miért nem tudnak eleget tenni, hiszen a mai korban a diákok nagy része délelőtt leüli a hat vagy hét óráját az iskolapadban, és utána beül a számítógép mellé, és délután öt-hat óráig ott van. Hazamegy, nekiáll ismét tanulni.
Szeretnék konkrétabban rátérni, hogy a 123. ajánlási pontban a mindennapos testnevelést emeli ki az előterjesztő. Nagyon reméljük azt, hogy a mindennapos testedzés feltételeit előbb-utóbb be fogja látni mindegyik parlamenti párt - kormánypártra gondolok itt elsősorban, hiszen azokat a feltételeket kellene biztosítani, hogy emellett a sok mozgás nélkül eltöltött órákat egy mindennapos testedzéssel oldják fel a fiataljaink.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir