DR. CSAPODY MIKLÓS

Full text search

DR. CSAPODY MIKLÓS
DR. CSAPODY MIKLÓS (MDF): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszter úr vagy Államtitkár Úr! Nem tudom pontosan, ki fog válaszolni - államtitkár úr.
A köztársasági elnök úr erdélyi látogatása után a Sapientia Egyetem eddigi támogatásának 20 százalékos növelését kérte. Kérésével a miniszterelnök úrhoz fordult, miután az egyetem alig van túl alapításkori anyagi nehézségein, és új beruházások is állnak előtte.
A költségvetési terv nemrég még csökkentést írt volna elő, a külügyi bizottságban pedig még a gondolatát is elutasították annak, hogy benyújtsunk egy olyan közös bizottsági módosító javaslatot, melynek tartalma az elnöki kérés teljesítése lett volna. Ezek után kormánypárti képviselőtársaimmal meghánytuk-vetettük néhányszor a kérdést a médiában. Remélem, hogy ezek a beszélgetések eloszlatták a félreértéseket azért, mert kormányoldalról többször is minden alkalommal elmondták, hogy a pénz meglesz.
A pénz tehát ezek szerint elvileg megvan, biztosítva van, a miniszterelnök úr keretéből vagy költségvetési tartalékból, vagy bármi más néven nevezendő költségvetési fiókból, de állítólag megvan és meg is lesz, mondták szocialista képviselőtársaim; fölösleges dolog tehát az aggodalmakat fokozni és a bizonytalanságot növelni. Ezzel teljesen egyetértek, és az is kiderült, hogy ők ezt már megbeszélték akkor, de akkor még nem került ez nyilvánosságra, megtárgyalták, nem is akarták ezt a 20 százalékos javaslatot leszavazni. Igen ám, az viszont még nem derült ki, és ezért is kérdezem most államtitkár úrtól, mert még időben vagyunk, hogy valóban megkapja-e a Sapientia Egyetem a támogatást a 20 százalékos növeléssel. Ezzel ugyanis nemcsak az államfő kérése teljesülne, hanem, azt hiszem, az erdélyi magyarság iránt is méltányos eljárás volna.
Tehát meglesz-e a Sapientia pénze? - ezt kérdezem, bízva az elhangzott ígéretek szavahihetőségében.
Figyelemmel várom államtitkár úr válaszát. (Taps az MDF soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir