DR. CSILLAG ISTVÁN

Full text search

DR. CSILLAG ISTVÁN
DR. CSILLAG ISTVÁN gazdasági és közlekedési miniszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Mindössze csak annyit szeretnék mondani, nem igazán valós az az állítás, amit ön mond, hiszen a polgármester úr a tőlünk átvett videokazetta alapján állapította meg, hogy a forgalomszámlálás hiteles és korrekt; ráadásul egy időben történt azzal a forgalomszámlálással, amit önök kikérdezéses módszerrel végeztek, egy-egy autóra, hiszen magyarul kérdeztek, a külföldit elég nehéz lett volna magyarul kérdezni az úti céljáról. Ezzel szemben a videós felvétel valamennyi gépjárműre kiterjedt, a város több pontján, tehát az áthaladó forgalmat ezzel lehetett pontosan mérni. A videokamerás vizsgálat során egy napon keresztül történt a mérés, szeretném megerősíteni - az önöknél lévő videokamera ezt mutatja.
Tekintettel arra, hogy 28 ezer gépjármű mozgása alapján tudtuk megállapítani azt a tényt aznap, hogy az átmenő forgalom az összforgalomnak 10 százaléka, ebből egyharmad matricával rendelkezik, tehát az sem igaz, hogy a matricarendszerbe történő bevonás okozhatta volna az átmenő forgalom növekedését. Nem terheli számottevően a várost a 71-es és 65-ös út közötti sarokforgalom sem, mert ez viszont a 4 százalékát jelentette a hiteles mérés szerint, amely mérési adatot a polgármester úr nevezett hitelesnek.
Amit szeretnék még ehhez hozzátenni: természetesen, amikor a kormányhatározat alapján bevonták az M7-es autópályát is a matricás rendszerbe, ez a kormányhatározat előírta, hogy készüljön hatástanulmány a díjasítással kapcsolatos hátrányos körülmények feltárására és a szükséges intézkedések összefoglalására. Ezt a tervet az önök városa elé is elő fogjuk terjeszteni, és ehhez kérjük majd az egyetértést és a közös cselekvést. Ez után tudunk nyilatkozni a Sió-hídról (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) és még nagyon sok tervről, ami viszont a matricás rendszerrel nem tudom, mennyiben fér össze.
Köszönöm szépen. (Szórványos taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir