DR. MEDGYESSY PÉTER

Full text search

DR. MEDGYESSY PÉTER
DR. MEDGYESSY PÉTER miniszterelnök: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! A kormányprogram négyéves program, ahogy ezt ön is pontosan tudja. A négyéves programból nagyon sok olyan ígéretet beváltottunk, amit egyébként a magyar lakosság igencsak indokoltan várt.
Beváltottuk azt az ígéretünket, hogy a bérek vásárlóértéke 25 százalékkal növekedjék - két év alatt beváltottuk ezt az ígéretünket. Beváltottuk azt az ígéretünket, hogy az Érdekegyeztető Tanácsban folyamatos, rendszeres egyeztetést folytatunk annak érdekében, hogy meglegyen a harmónia a munkaadók, a munkavállalók és az állam tevékenysége között. Beváltottuk azt az ígéretünket, hogy a minimálbér után nem kell adót fizetni. Beváltottuk azt az ígéretünket, hogy egyebek között az egészségügyi dolgozóknál, az oktatásban részt vevőknél megemeljük 50 százalékkal a bért. Beváltottuk azon ígéretünket, hogy a szociálpolitikában egy igazságosabb rendszert működtetünk, annak érdekében, hogy ez valóban kifejezze a kormány szándékát. Beváltottuk az ígéretünket, hogy a gyest és az anyasági támogatást megemeljük: a gyest megemeltük 10 ezer forinttal; az anyasági támogatást megemeltük ez év januárjában 50 százalékkal. Ígértük azt, hogy a nagymama-gyes mellett fenntartjuk a nyugdíjjogosultságot - továbbra is fenntartottuk vagy betartottuk ezt az ígéretünket.
Ön felsorolt egy csomó valódi, létező kérdést, amelyek egy része nagyon helyes törekvés egyébként; soha nem vitatkoztunk ezen, képviselő úr, de a pillanatnyi gazdasági helyzet nem teszi lehetővé, hogy most teljesítsük. Azonban azt gondolom, hogy a következő időszak - javuló világgazdasági konjunktúra mellett és jó gazdasági teljesítmény mellett - lehetővé teszi azt, hogy ezt is teljesíteni fogjuk. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir