KÓSA LAJOS

Full text search

KÓSA LAJOS
KÓSA LAJOS (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Miniszterelnök Úr! A költségvetési vita alkalmat adott arra, hogy lássuk, mennyire vehető komolyan a Szocialista Párt választási ígérete vagy egyenesen a kormányprogram, hiszen ott számos olyan módosító indítvány szerepelt a vitában, illetőleg a szavazáskor, amely valamilyen ok miatt kimaradó kormányprogrambeli elemeket szeretett volna megvalósítani. Így engedje meg, hogy megkérdezzem öntől, mi annak az oka, hogy ön folyamatosan, rendre mind a saját ígéretei, mind a kormányprogramban szereplő pontok megvalósulása ellen szavazott.
Így ön azt ígérte az “Egyetértésben a nemzettel” című beszédében, idézem szó szerint: “Négyévente minden ápolónak egyévi bérével egyenlő hűségjutalmat adunk.” A kormányprogram továbbmegy ennél, azt mondja: “Azok az ápolást végző egészségügyi dolgozók, akik már legalább négy éve ellátják munkakörüket, egyévi bruttó keresetüknek megfelelő hűségjutalmat kapnak. Ezt az összeget a négy év során folyamatosan kapják meg a jogosultságot elérők.” Az erre vonatkozó módosító indítványt 15 milliárd forintról ön leszavazta.
De leszavazta ön a gyógyszer-támogatási kiadást, ami abban segített volna, hogy ön beválthassa azt az ígéretét, hogy a szív- és érrendszeri betegségek gyógyszereit ingyenessé teszik. Ön leszavazta azt a módosító indítványt, amely lehetővé tette volna, hogy valóban 1,2 millió hektáros erdőtelepítési programot valósítsanak meg. Leszavazta a Vásárhelyi-tervre vonatkozó 25 milliárdos módosító indítványt, pedig ön azt állította, hogy megvédik esetleges árvíz esetén a Tisza és mellékfolyói területét. Leszavazta a 2 milliárdos kollégiumi programi módosító indítványt.
Miniszterelnök úr, számtalan módosító indítványt leszavazott, amelyik kifejezetten az ön ígéreteinek a beteljesülésére vonatkozott volna - mi ennek az oka?
Várom válaszát. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir