KÓSA LAJOS

Full text search

KÓSA LAJOS
KÓSA LAJOS (Fidesz): Miniszterelnök úr, köszönöm a felsorolást. Sajnos elég rossz az arány, hiszen vannak olyan ígéretek, amelyeket nemhogy nem váltottak be, hanem az ellenkezőjét csinálták.
Azt mondták, hogy egyszeri 20 százalékkal megemelik az iskoláztatási támogatást - ehelyett eltörölték. Azt mondták, hogy 30 százalékkal megemelik a hallgatói normatívát az egyetemeknek - erre az egyetemektől vontak el költségvetési pénzeket. (Moraj az MSZP padsoraiból.) Azt mondták, hogy központilag finanszírozzák a területi ügyeleti rendszer kialakítását - erre az önkormányzatoktól vonnak el pénzt. Azt mondják, hogy megkezdik új háziorvosi és gyermek háziorvosi körzet kialakítását - erre semmi lehetőség nincs. És vannak olyan ígéretek, tisztelt miniszterelnök úr, amelyek nem az önök időbeosztásától függenek - erdőt nem lehet úgy telepíteni, amikor a kormány gondolja.
Én azt kérem a miniszterelnök úrtól, hogy egy évértékelő beszéddel álljon ki a nemzet elé, és vonja vissza azokat az ígéreteket, amelyeket nyilvánvalóan nem fognak tudni megcsinálni - ez mindenkinek jót tesz az országban, jobban tudjuk igazítani (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) hozzá az életünket.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir