DR. HORVÁTH JÁNOS

Full text search

DR. HORVÁTH JÁNOS
DR. HORVÁTH JÁNOS (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Kezdem azzal a mondattal, hogy a cserkésztörvények között, amit a '30-as évek óta mondok, az egyik cserkésztörvény így szól: “A cserkész szereti a természetet, jó az állatokhoz, és kíméli a növényeket.”
Most innen, az Országgyűlés fórumáról szólítom meg azokat, akik hallgatnak bennünket, azért, mert ma cserkészek, vagy valamikor cserkészek voltak. Tehát a cserkész szereti a természetet, jó az állatokhoz, kíméli a növényeket; ez része volt a magyar világnak, a magyar életnek, a magyar jóérzésnek. Arra, hogy most erről itt törvényt alkotunk, én bólintok, jó, de ne gondoljuk azt, hogy most találjuk fel a spanyolviaszt. A jó érzés, ahogy hallottuk, magam is jól tudom, benne van a parasztemberben.
Vigyázzunk ugyanakkor arra - szeretném magunkat emlékeztetni, és majd a törvények végrehajtóit -, hogy bizony van itt valami olyan, amire vigyázni kell, mert lehet, hogy valaki túlzott szentimentalizmusból vagy pedig bosszúvágyból olyasmiket mond a szomszédjáról, hogy megverte a macskáját vagy valamit - erre már a vezérszónoklatokban hallottam utalást -, de én is szeretném ezt aláhúzni, mert ez nemes, jó szándékú valami, de megadja a lehetőséget arra, hogy itt-ott síkos lejtőre csússzon a társadalom vagy a kis közösség, vagy a szomszédság. Erre jó lesz vigyázni. Gondolom, a módosítók során erre majd többen vigyázunk is.
Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir