ELNÖK (dr. Dávid Ibolya)

Full text search

ELNÖK (dr. Dávid Ibolya)
ELNÖK (dr. Dávid Ibolya): Tisztelt Képviselőtársaim! Soron következik az adókról, járulékokról és egyéb költségvetési befizetésekről szóló törvények módosításáról rendelkező törvényjavaslat záróvitája és zárószavazása. Az előterjesztést T/5478. számon, az egységes javaslatot pedig T/5478/387. számon kapták kézhez a képviselők. Az egységes javaslathoz módosító javaslatok érkeztek, most záróvitára kerül sor. Az alkotmányügyi bizottság a benyújtott indítványokról ajánlást készített T/5478/389. számon.
Indítványozom, hogy a záróvitában a módosító javaslatokat összevontan tárgyalja meg az Országgyűlés. Aki ezzel a javaslattal egyetért, kérem, kézfelemeléssel szavazzon! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés látható többsége az összevont tárgyalásra tett javaslatot elfogadta.
Megnyitom a záróvitát az ajánlás 1-50. pontjai alapján, a 34. pont kivételével, mert az módosítási szándékot nem tartalmaz. Megkérdezem, kíván-e valaki felszólalni. (Nincs jelentkező.)
Tisztelt Képviselőtársaim! Senki nem jelezte felszólalási szándékát. Mivel felszólaló nem jelentkezett, a záróvitát lezárom, és megkérdezem a pénzügyminisztériumi államtitkár urat, hogy kíván-e válaszolni a vitában elhangzottakra. (Dr. Veres János: Nem.) Köszönöm szépen.
Tisztelt Országgyűlés! Most a benyújtott módosító javaslatokról határozunk. Ahogyan azt az előbbiekben jeleztem, nem döntünk a 34. pontról, mert az megegyezik az egységes javaslat 210. § (1) bekezdésének szövegével.
Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e az ajánlás 1-50. pontjaiban szereplő javaslatokat, amelyeket az alkotmányügyi bizottság egyébként támogat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatokat 198 igen szavazattal, 157 nem szavazattal és tartózkodó szavazat nélkül elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Most a zárószavazás következik. Kérdezem az Országgyűlést, elfogadja-e az adókról, járulékokról és egyéb költségvetési befizetésekről szóló törvények módosításáról szóló egységes javaslatot az imént elfogadott módosításokkal együtt. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 195 igen szavazattal, 159 nem szavazattal, 1 tartózkodó szavazat mellett elfogadta.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir