BÁNKI ERIK

Full text search

BÁNKI ERIK
BÁNKI ERIK (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Államtitkár Úr! Maga a programnak az indítása, ami a polgári kormány utolsó kétéves költségvetésének részét képezte, nem külön soron, hanem az FVM által, egy kezdeményezés kísérleti jelleggel, miután menet közben merült fel ennek a kérdéskörnek a szükségessége, és kísérleti jelleggel indult el ez a program. Én azért tartom szerencsétlennek ebben a vitában visszahivatkozni a korábbi kormány hasonló döntéseire, mert nem erről beszélünk. Maga államtitkár úr is azt mondta, hogy beszéljünk a határozati javaslatról. Nem értem, hogy úton-útfélen miért kerül ez mindig elő még egy ilyen kérdésben is, ami tényleg konszenzussal van a Ház előtt, mind a négy parlamenti párt azt szeretné, ha ez a program elindulna, mind a négy parlamenti párt azt szeretné, ha ez kormányokon túlívelő kezdeményezés lenne, mert meggyőződésünk, hogy mindenkinek elemi érdeke, hogy a rászoruló gyerekeket hozzá tudja juttatni iskolatejhez. Tehát én nem értem, hogy ebben a szituációban miért kell felemlegetni azt, hogy a korábbi kormány idején hogyan működött ez a program. Örülök annak, hogy egyáltalán elindult, mert a gyakorlat azt mutatja, hogy igenis szükség volt erre. Nagyon sok helyen nagyon sok család volt hálás azért, hogy a gyerekeik hozzájuthattak az iskolatejhez.
Gondolom, hogy az önök programjába is azért kerülhetett be ez a kérdés, mert nagyon sok helyről pozitív visszajelzéseket kaptak ez irányból, és látták, hogy szükség van erre, mert igenis igénylik ezt a társadalomban.
Tehát úgy érzem, hogy éppen államtitkár úr csinál ebből politikai kérdést. Én nem tartom szerencsésnek ezeket a kirohanásokat. Szerintem tényleg nyugodt vita folyik a parlamentben, és nem gondolom, hogy ezt ilyen szinten heves politikai szócsatává kellene átalakítani.
Köszönöm szépen a figyelmet. (Szórványos taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir