DR. SZANYI TIBOR

Full text search

DR. SZANYI TIBOR
DR. SZANYI TIBOR földművelésügyi és vidékfejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Hallgatva Kékkői képviselő úr enyhén szólva történelmietlen fejtegetéseit, a kormány részéről különösképpen az elhangzott jelzőket a leghatározottabban visszautasítom.
A másik - és itt Farkas Imre képviselőtársunkhoz szeretnék csatlakozni -: valóban, itt iskolatej néven rengeteg minden zajlott már ebben az országban. A lényeg, hogy a legutóbbi iskolatej, ha nem is program, de törekvés szintjén mozgó erőfeszítések végeredménye az lett, hogy az Állami Számvevőszék jól megbüntette az agrártárcát. Ez még az előző kormány ténykedésének volt köszönhető. Én azt gondolom, hogy ha Magyarországon egy független vizsgálóintézmény jól megbünteti az agrártárcát néhány milliárd forintra, akkor ott valami valóban nem stimmel, tehát ilyen dicshimnuszokra, mint amilyeneket itt Kékkői úr elmondott, azt hiszem, semmi okuk.
Végezetül szeretném megkérni tisztelt képviselőtársaimat, konkrétan tehát az ellenzék és a kormányoldal képviselőit egyaránt, az időt ne azzal töltsük, hogy zavaros és hamis történelmi esszéket mondogatunk itt egymásnak, hanem töltsük azzal, hogy ez végre legyen nemzeti program, emeljük ki a pártpolitikai erőtérből ezt az egész dolgot. Itt gyerekekről van szó, tejről van szó, hosszú távról van szó, ezért foglalkozik vele az Országgyűlés, nem pedig azért, hogy ki-ki ebből pitiáner politikai hasznot húzzon.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir