DR. SZANYI TIBOR

Full text search

DR. SZANYI TIBOR
DR. SZANYI TIBOR földművelésügyi és vidékfejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Akkor harmadszor is nekifutok: igen, az agrártárca is szeretné ezt az iskolatejprogramot. Én azért tartom helyesnek, hogy parlamenti határozat készül erről, nehogy aztán valaha a jövőben bármelyik parlamenti pártnak eszébe jusson kormányon vagy ellenzékben ennek a megszüntetése. Legyen erről egy nemzeti konszenzus, hogy amíg a világ világ, Magyarországon lesz iskolatejprogram. Ez a célja a gyakorlatnak.
De ne csináljuk azt, hogy ez az agrártárcának jó! Az agrártárcának ez speciel érzelmileg mindenféleképpen jó, de az ágazati-anyagi megfontolások közepette azt kell mondjam, hogy semleges. Ágazati értelemben azért, mert - még egyszer mondom - nincs tejtúltermelés Magyarországon, és nem szeretném azt, hogy az érvek között előjöjjön még valaha az, hogy mivel Magyarországon túltermelés volt akkor, amikor, ezért de jó ötlet volt az iskolatej. Na most aztán, ha majd Magyarországon nem lesz tejtúltermelés - mint ahogy most sincsen tejtúltermelés -, akkor azt mondjuk, hogy vegyük le a napirendről, mert mindenki elvitte a tejet? Szóval ez így nem működik, képviselő úr!
Nyomatékosan szeretném azt is hangsúlyozni, hogy amikor tízmilliárd forintról beszélünk, akkor legkevesebb három tételről beszélünk: egyrészt a disztribúció költségeiről, másfelől - főleg, mivel kis tételről van szó - az óriási csomagolási költségekről, és ebben az egész buliban a legkisebb a tej. Ezt azért vegyük ide a dologhoz! De hangsúlyozom, nem költségeket akarok én itt osztogatni jobbra-balra, meg elemezni, hanem arról van szó, hogy végre ez az ország iskolatejprogram néven el fog indítani valamit. Szeretném elmondani, hogy a kétéves költségvetésben, amivel önök zárták a négyéves ciklusukat, nem volt ilyen rovat, különböző rovatokról lapátolták össze a dolgokat. Sőt, én még azt is megkockáztatom, hogy Magyarországon a rendszerváltás óta nem volt még ilyen költségvetési rovat, hogy iskolatej. Ez most először, de reméljük, a világ végezetéig lesz.
Köszönöm szépen. (Szórványos taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir