FARKAS IMRE

Full text search

FARKAS IMRE
FARKAS IMRE (MSZP): Köszönöm, elnök úr. Államtitkár Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Megmondom őszintén, Kékkői képviselőtársamtól kicsit reálisabb értékelésre számítottam, mert az előző négy évben is itt voltunk az Országgyűlésben, és több alkalommal volt szó az iskolatej-akcióról.
Ön elmondta, hogy konstruktív ellenzékként viselkednek, viszont nem viselkedtek konstruktív kormányként, amikor 1999 tavaszán Jauernik képviselőtársammal benyújtottunk egy országgyűlési határozati javaslatot az iskolatej-akció kiterjesztéséről, mert az önök kormánya protekcionista módon, meghatározott megyékre terjesztette ki az iskolatej-akciót. Nem kívánok jobban a részletekbe belemenni, de el lehet indulni onnan, hogy Torgyán József miért éppen az adott megyében kezdte meg az iskolatej-akció indítását, és ez miért éppen további konkrét három megyére terjedt ki. Amikor mi benyújtottuk ezzel kapcsolatban az országgyűlési határozati javaslatunkat, hogy ne ilyen módon terjedjen az iskolatej-akció, hanem a rászorultság alapján, vagy pedig terjedjen ki az ország egészére, akkor az előző kormány képviseletében azt mondták, hogy további kiterjesztésre nincs mód.
Ezért úgy gondolom, hogy ha ez a kormány még egyszer - és remélhetőleg most - nekikezd az iskolatej-akciónak, akkor nem ilyen magatartást fog folytatni, mint az előző kormány. Tehát remélem, nem tartalmában és szellemében fogja folytatni az előző kormánynak a munkáját, hanem ha ezt elkezdi, akkor a legrászorultabbak körében indítja el, mert higgye el, képviselőtársam, nemcsak abban a négy megyében voltak éhező gyermekek, ahol ezt az előző kormány bevezette, hanem máshol is. (Az elnök a csengő megkocogtatásával a hozzászólási időkeret leteltét jelzi.)
Ezért arra kérek mindenkit, hogy ennek a szellemében folytassuk a vitát. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir