DR. LÉVAI KATALIN

Full text search

DR. LÉVAI KATALIN
DR. LÉVAI KATALIN tárca nélküli miniszter: Sikerült. Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Köszönöm szépen a kérdését, mert ez lehetőséget ad nekem arra, hogy tájékoztassam az Országgyűlést azokról a törekvésekről, amelyek eddig is történtek a nemzeti esélyegyenlőségi hálózat kiépítése terén.
Ahogy a képviselő úr is említette, októberben átadtuk Debrecenben az első esélyházat, amely egy komplex szolgáltató, szociális és mentális segítséget egyaránt nyújtó, civil szervezeti összefogásra épülő új intézmény. Ilyen házakat szeretnénk a következő időben átadni. Még ebben az évben átadásra kerül Budapesten egy krízisintervenciós központ, amely elsősorban azoknak nyújt védelmet, akik a családon belüli erőszak áldozataivá váltak, nőknek, gyerekeknek, időseknek egyaránt. Az idén még szeretnénk átadni egy olyan esélyházat vidéken, Kecskeméten, amely a debrecenihez hasonló módon működik, és egy kifejezetten a nők számára nyújtandó információs központot, egy úgynevezett nőházat.
Nagyon lendületesen és dinamikusan megkezdtük azoknak az intézményeknek a kiépítését, amelyek - úgy hisszük - megerősítik az állampolgári jogtudatot, nagyon fontos szerepet játszanak a különböző diszkriminációk kivédésében, különösképpen a nők, a fogyatékkal élők, a romák, az idősek és a hátrányos helyzetű kistelepülések lakói esetében. Minden ilyen alkalommal számítunk a civil szervezetek támogatására és segítségére, hiszen ők azok, akik a helyi igényeket a legjobban ismerik, ők azok, akik a leginkább el tudják mondani, hogy mire van szükség ott helyben. Éppen ezért a szakmai segítségnyújtásra korlátozódik a mi tevékenységünk és a hálózatépítésre, koordinációs irodák létrehozására és a tevékenységük monitorozására, nem pedig szolgáltatások nyújtására.
Köszönöm szépen a figyelmüket.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir