KÓSA LAJOS

Full text search

KÓSA LAJOS
KÓSA LAJOS (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszterelnök Úr! Ön a Pilvax kávéházban tartott egy miniszterelnök-jelölti beszédet, ahol elmondta az elképzeléseit a kormány munkájáról. (Dr. Géczi József Alajos: Ott voltál?) És jó néhány olyan ígéretet tett, amelyeknek a teljesülésére szeretnék rákérdezni. Nem tudom mindegyiket elmondani, mert nagyon sok lenne, engedje meg, hogy néhányat kiválasszak ezek közül.
Ön azt mondta, hogy: a parlament második kamarájának a létrehozását kezdeményezni fogják - mikor lesz ez? Azt mondta: megerősítjük az önkormányzatok pénzügyi-gazdasági önállóságát - most éppen az önkormányzati önállóság felszámolása folyik. Ráadásul azt is mondta, hogy: megteremtjük az önkormányzatok részesedését a központi költségvetésbe befolyó áfából is - miniszterelnök úr, mikor lesz ez? Most az folyik, hogy az önkormányzatok egyre jelentősebb áfabefizetővé növik ki magukat.
Ön azt mondta: jelentős létszámemeléssel megerősítjük a lakosság biztonságát közvetlenül védelmező rendőrkapitányságokat is - mikor lesz ez, miniszterelnök úr? Ön azt mondta: létrehozzuk az állampolgárok adóügyeiért felelős parlamenti biztos intézményét - ez annál is jobb lenne, mert akkor ki lehetne vizsgálni az adóadatok illegális másolásával kapcsolatos problémákat. Ön azt mondta, hogy 38 órás lesz a munkahét, és 10 ezer forinttal megemelik a gyes-t, azt mondta, hogy 20 százalékkal megemelik az iskoláztatási támogatást - ezt éppen eltörölték. Azt is mondta: négy év alatt negyedére csökkentjük a parlagfűvel borított területeket - mikor lesz ez? Azt is mondta: ingyenessé tesszük az állandó lakóhely és az iskola közötti utazást - most éppen kétszeresére fognak emelkedni a tanuló- és a nyugdíjasbérletek.
Azt mondta: 30 százalékkal megemeljük a hallgatói normatívát az egyetemeken - semmi nem következett be ebből. Azt mondta, hogy az 1,2 millió hektáros erdőtelepítési program keretében 300 ezer hektár új erdőt telepítenek - mikor lesz ez? 800 kilométer autópályát építünk - mikor lesz ez, miniszterelnök úr? (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.)
Nem tudom mindet felsorolni, de érdeklődve várom a válaszát, és kérem azt, hogy nézze át ezt a beszédet, mert ebben egy csomó olyan ígéret van (Az elnök a csengő újbóli megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.), ami nagyon érdekes a számunkra, és tudni szeretnénk, hogy mikor teljesül.
Köszönöm szépen. Várom a válaszát. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir