GAÁL GYULA

Full text search

GAÁL GYULA
GAÁL GYULA gazdasági és közlekedési minisztériumi államtitkár: Elnök Úr! Hölgyeim és Uraim! Képviselő Úr! Ahogy a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium nem húzta le a redőnyt a Széchenyi-terves pályázatok előtt, ugyanúgy ennek keretében az energiatakarékossági pályázatok előtt sem.
Hadd mondjam el röviden, hogy mi történt az elmúlt években. 2002-ben körülbelül 9 ezer pályázat érkezett be, igen nagy érdeklődés volt, és az önök kétéves költségvetésében biztosított források érthető módon nem bizonyultak elegendőnek, ezért az új kormány év közben pótlólag 2 milliárd forintos támogatási keretet biztosított erre a pályázati lehetőségre. Az ennek felhasználása előtti jogi akadályok érthető módon csak októberben hárultak el. Ezen időszak után kerülhetett sor a tényleges szerződéskötésekre. Ez a pótkeret azonban lehetővé tette, hogy valamennyi, a kiírási feltételeknek megfelelő lakossági pályázat megkaphassa az igényelt támogatást.
2003-ban szintén folytatódtak ezek a pályázatok. Hasonlóképpen év közben fogytak el a keretek, ezért az 5400 beérkezett pályázat kapcsán megint csak pótlólagos keret biztosítására volt szükség.
A pályázatok körülbelül 90 százaléka lakossági pályázat volt, és most is mindent megteszünk annak érdekében, hogy valamennyi pályázat állami támogatással valósulhasson meg. A beruházásaikat befejező pályázatok részére a támogatások kifizetése minden esetben utólag történik, miután a beruházás megvalósítására két év áll rendelkezésre a pályázók számára. Tehát a kifizetések természetesen lényegesen később történnek, mint a szerződéskötések. További szempont az, hogy csak a számlák alapos műszaki és pénzügyi ellenőrzése után lehetséges azok ellenértékének kifizetése. Több száz esetben pedig köztartozások jelentek meg a pályázóknál, ami miatt ezt felül kellett bírálni.
Azt szeretném még befejezésül mondani, hogy a jövő évben is kívánunk ilyen pályázatokat kiírni és folytatjuk.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti oldalon.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir