DR. SZANYI TIBOR

Full text search

DR. SZANYI TIBOR
DR. SZANYI TIBOR földművelésügyi és vidékfejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót, elnök úr.
Tisztelt Képviselő Úr! Amint azt ön is tudja és említette is, a kormányhatározat értelmében egy 50 milliárd forintos kedvezményes hitelkeret áll a gazdák rendelkezésére, természetesen ezt mi a Bankszövetséggel egyeztettük, és történt is egyfajta elvi, indikatív jellegű keretfelosztás ebben a vonatkozásban a különböző bankok között, mi több, még hagytunk is egy bizonyos tartalékzónát, hogy ha egyik-másik banknál mégse úgy alakulnának a számok, akkor legyen mozgásterünk.
Szeretném elmondani, hogy 2003. október 30-áig az FM-hivatalok 20 milliárd forintos összegű hiteligénylést záradékoltak, és ebből 7,5 milliárd forint hitelt engedélyeztek is, mi több, 3,5 milliárd forint már folyósításra is került.
Természetesen azt ön is tudja, hogy a pénzintézetek a maguk belső szabályzataikban dolgozzák ki a konstrukció keretében nyújtható hiteleknek a feltételeit. Az OTP Bank, illetve a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet együttműködési keretmegállapodásban rögzítette, hogy a hitelek nyújtásában együttműködnek; ezt azért is említem, mert az ön által említett konkrét eset pont az OTP-hez kötődik.
Itt mondanám önnek, hogy ugyan október 15-én ért engem ez a bizonyos kérdés, de nyilvánvalóan a minisztérium részéről nincs nekünk arról információnk, nem is kell hogy információnk legyen, hogy melyik gazdálkodó melyik banknak, mikor milyen papírokat adott be, de október 6-án adták be az érintettek a kérelmüket, és 15-én egy nyilvános fórumon kérték rajtam számon a lassúságot, hogy a minisztérium nem intézkedik. Azért azt ön is tudja nagyon jól, hogy ilyen 5-6 napos határidőkkel számon kérni bizonyos dolgokat meglehetősen valószínűtlen igényeket jelent. (Az elnök jelzi az idő leteltét.)
Ezzel együtt - elnök úr, egy pillanat türelmét még kérem - most, október 31-ével jártak le éppen az első határidők ebben a dologban, az adatok feldolgozása folyamatos, én nagyon bízom benne, hogy az ügyintézés is folyamatos lesz.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir