LEZSÁK SÁNDOR

Full text search

LEZSÁK SÁNDOR
LEZSÁK SÁNDOR (MDF): Köszönöm szépen. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Az idei esztendőben nagyon sok mezőgazdasági termelő, gazdálkodó szenvedett kárt a meleg nyár és a csapadékhiány miatt. A tárca felmérte az országos aszály pusztításait, és a kárt szenvedettek érdekében született meg az FVM 84/2003. számú rendelete.
A rendeletről joggal gondolták a gazdák, hogy felgyorsítja a hitelkérelmeiket, mivel az őszi kalászosokat már októberben el kell vetni. Vajmi keveset segíthet a gazdálkodók helyzetén ez a hitel novemberben vagy decemberben, a vetési időszak letelte után. Voltak olyan gazdák Bács-Kiskun megyében, akik alig egy hónappal a rendelet megjelenése után, már augusztus végén beadták az OTP Részvénytársasághoz a hitelkérelmüket, onnan az értékbecslők már szeptember elején továbbították az értékbecsléseket a Nemzeti Földalaphoz, ott pedig jóváhagyhatják vagy felülbírálhatják a kérelmeket, de úgy tűnik, hogy az ígéretesnek induló ügymenet végzetesen megszakadt. Az illetékes bankfiók és a hitelkérő gazdák azóta semmiféle értesítést nem kaptak.
Október 15-én éppen Szanyi Tibor államtitkár úr járt Kecskeméten, meghallgatta a panaszosokat, de a jelek szerint az államtitkár úr sem tudott intézkedni a Nemzeti Földalap eddigieknél gyorsabb ügyintézése érdekében. Egyre több gazda úgy véli, hogy az aszály okozta veszteséget a hivatal is tetézte, hiszen letelt a vetési időszak, és az aszálykár mellé még a minisztérium is hozzácsapott kérelmezőként további 40-50 ezer forintos, fölösleges hitelintézésből fakadó kárt, költséget. Kérdezem az államtitkár urat: történt-e valami azóta?
Várom megtisztelő válaszát. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir