GAÁL GYULA

Full text search

GAÁL GYULA
GAÁL GYULA gazdasági és közlekedési minisztériumi államtitkár: Elnök Úr! Hölgyeim és Uraim! Tisztelt Képviselő Úr! Én megemelem ön előtt a kalapomat, hogy ön pontosan tudja: a jövendőbeli utasoknak melyik pályaudvar a kényelmesebb, a Keleti pályaudvar vagy a Nyugati pályaudvar.
Azt tudom mondani, képviselő úr, hogy szemben az ön állításával, a vasút igenis tájékozódott az utazóközönség véleményét illetően. Ez azt jelenti, hogy az utasoknak elsősorban az okozott kényelmetlenséget és kellemetlenséget, hogy az egységes intercity-rendszer nem tud kialakulni az országban mindaddig, amíg Budapesten nem biztosított az, hogy a tömegközlekedés bekapcsolása nélkül egyik intercityről a másik intercityre át lehessen szállni. Alapvetően ennek érdekében történik az átszervezés.
Egyedül a Keleti pályaudvar mutatkozott alkalmasnak arra, hogy megvalósítsák azt, hogy valamennyi intercity-járat induló- és végállomása itt legyen, és így az utazóközönség az igen bonyolult vagy sokszor körülményes átszállás helyett kényelmesebben tud csatlakozni egy másik vonathoz. Ez lényeges szempont lehet a Szombathelyről, Sopronból utazók számára, illetve a keleti országrészekből azoknak, akik túl akarnak jutni a fővároson.
Egy másik szempontról, amit ön említett, pontosan ellenkező véleménnyel vannak a szakértők: az utasbiztonság javítása érdekében is úgy ítélték meg, hogy a Keleti pályaudvar előnyösebb lehetőségeket kínál, mint a Nyugati, az ott telepített és működtetett térfigyelő rendszernek köszönhetően.
Még egy kérdést vetett fel a képviselő úr, hogy a Nyugati pályaudvart tervezi-e a vasút eladni. Jelen pillanatban nincs erről tudomásom, de természetesen utána fogok nézni a képviselő úr kérdése alapján, hogy vannak-e ilyen tervek. Most azt tudom mondani, hogy én nem tudok ilyenről.
Köszönöm.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir