PÜSKI ANDRÁS

Full text search

PÜSKI ANDRÁS
PÜSKI ANDRÁS (MDF): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Ház! Csodálkozással értesültek a keleti országrészben, így választókörzetemben, a Hajdúságban élő polgárok is, hogy a MÁV döntése nyomán a növekvő utasforgalomra hivatkozva forgalomszervezési okokból az intercity-vonatok végállomása elköltözik a Nyugati pályaudvarról.
A százszázalékos állami tulajdonban lévő cég a tervet feltételezhetően a kormány jóváhagyásával viszi véghez, megnehezítve, tovább nehezítve ezzel a keleti régióban élők életét. Az intézkedés meghozatala előtt a MÁV vezetői ismét nem kérték ki az utasok véleményét, az emberek újra azt érezhetik, hogy a MÁV nem az utasokért van, hanem az utasok vannak a vasútért.
A keleti országrészből Budapestre az intercityn utazó polgárok körülbelül 90 százalékának végcélja a főváros, nem kívánnak továbbutazni. Nekik tehát csak kellemetlenséget és további keserűséget fog jelenteni ez a változás, mivel a jól megszokott környezet és budapesti útvonal helyett újat kell választaniuk. (Közbeszólás a Fidesz padsoraiból: Úgy van!) Különösen azért lesz ez kellemetlen, mert a vasúttársaság szerinti jó földrajzi fekvésű Keleti BKV-s tömegközlekedési szempontból kevésbé előnyös, a Keleti pályaudvar környékének közbiztonságáról nem is beszélve. Újabb probléma, hogy az átszervezés miatt 15-20 perccel hosszabb lesz a menetidő. Több fórumon, illetve a médiákban felmerült az a kérdés is, hogy a MÁV-nak szándékában áll eladni a Nyugati pályaudvart, és ezért van szükség az átszervezésre.
Mindezek miatt kérdezem tehát az államtitkár urat, valóban szándékukban áll-e értékesíteni a Nyugati pályaudvart. Kérdezem, hogy miért cselekszik a MÁV az utasok érdekeivel ellentétesen.
Várom válaszát. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir