FÜLÖP ISTVÁN

Full text search

FÜLÖP ISTVÁN
FÜLÖP ISTVÁN (MDF): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Miniszter Úr! A katonai titkosszolgálatnál - a Katonai Felderítő Hivatalnál és a Katonai Biztonsági Hivatalnál - végbemenő nagyarányú létszámleépítés oly módon történik, hogy nyelveket beszélő, 20-22 év szolgálati viszonnyal rendelkező tiszteket és tiszthelyetteseket küldenek el, ugyanakkor nyugállományú tiszteket alkalmaznak főállásban.
Hogyan lehetséges az, hogy például a Katonai Biztonsági Hivatalnál olyan ember irányítja az átszervezést, akinek a honvédelmi miniszter úr 2002-ben három év túlszolgálatot engedélyezett? A hivatal vezetője a nyugdíjba vonulást követően ötödik éve irányítja a hivatalt, a csapatoktól pedig olyan tiszteket küldenek el, akiknek esetleg egy év hiányzik a nyugdíjjogosultság megszerzéséhez. A titkosszolgálattól mintegy négyszáz főt bocsátanak el. Hogyan fordulhat elő, hogy elküldenek embereket, akiknek hat hónap hiányzott a nyugdíjjogosultsághoz? Hol az önök szociális érzékenysége?
Kérdezem a miniszter urat, mi az oka annak, hogy nyugdíjjogosultságot szerzett, tábornoki beosztásban lévő ember irányítja a nagyméretű leépítést, és elküldik a képzett tiszteket, akik esetleg alkalmasak lennének egy ilyen hivatal vezetői posztjára. Nem gondolja-e a tárca, hogy az ilyen mérvű és ilyen átgondolatlan személyzeti politika már hazánk védelmét veszélyeztetheti? Kérdezem a tisztelt miniszter urat, kik fogják a külföldön szolgálatot teljesítő katonák biztonsági védelmét ellátni. Ki fogja megállítani ezt az oktalan embervesztést?
Várom a megtisztelő válaszát. Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz és az MDF soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir