KOVÁCS KÁLMÁN

Full text search

KOVÁCS KÁLMÁN
KOVÁCS KÁLMÁN informatikai és hírközlési miniszter: Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Köszönöm a kérdését. Rögtön, hogy tárgyiasan kezdjem az elsővel: nem szűnik meg a jogi feltétele annak, hogy az ingyenes internetszolgáltatás továbbra is zajlódjon Magyarországon, hiszen pontosan a törvényes feltételeit teremtjük meg azáltal, hogy az úgynevezett bevételmegosztás rendszerét rögzítettük a törvényben. Így tehát lehetőség van arra, hogy az internetszolgáltatók akkor is bevételhez jussanak, ha önmagában az internetszolgáltatásért külön nem kérnek díjat, mert a telefonszolgáltatás, a telefondíj egy része érkezik hozzájuk bevételként. Tehát erre a válaszom pozitív. Valóban, időközben volt olyan módosító indítvány, hogy ezt hagyjuk el, de a jelenlegi, az önök előtt levő, a kormány által támogatott, ma megszavazandó törvényjavaslat ebben a kérdésben egyértelműen pozitív.
A másik: azt gondolom, az alternatív szolgáltatók kérései vonatkozásában a kormány által végül is támogatott csomagban olyan kedvezmények vannak, amelyekért régóta küzdöttek az alternatívok. Az első például az, hogy a monopolhelyzetben lévő szolgáltatókat széles sávú nagykereskedelmi ajánlatok kialakítására kötelezi, ezzel beléphetnek új szereplők a piacra. EU-konformmá teszi az egyetemes szolgáltatás finanszírozását, éppen az alternatívok kérésére, ennek a fizetési kötelezettségét maximálja. Az új piacra lépőknek két évig nem kell egyetemes szolgáltatási díjat fizetniük. EU-konform az is, hogy számviteli szétválasztásra kötelezi éppen a nagy szolgáltatókat, és ezzel a keresztfinanszírozást, mint egy csapdát, a kicsik elől kiiktatja a törvény. Ezzel végre megteremti a monopolszolgáltatók költségkimutatásának átláthatóságát. Ugyanígy hozzá szeretném tenni: olyan költségszámítási módszertant és erős hatóságot alakít ki a törvény, amellyel az összekapcsolási árak csökkenthetők.
Tehát azt gondolom, a válaszom igen, a kormány és a többség által, remélem, támogatott módosító indítványok révén mind az alternatívoknak, mind a fogyasztóknak jó lesz ez a hírközlési törvény, szavazzon a képviselő úr igennel. (Az elnök a csengő megkocogtatásával a hozzászólási időkeret leteltét jelzi.)
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir